Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Τα Σαββατόβραδα του κορονοϊού


Τα Σαββατόβραδα του κορονοϊού κυλούν μονότονα, συνήθως με ταινίες ή με κάποιο από αυτά τα γλεντζέδικα προγράμματα της τηλεόρασης. Χθες πέρασα το σαββατόβραδο παρακολουθώντας το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο! (Αλήθεια λέω!) Είχα διαβάσει στο FB ποστ του αντιδημάρχου Γιαννίση και του πρώην Δημάρχου Σουσούδη... το λοιπόν αρχισα να παρακολουθώ και φαίνεται πως η περιέργεια με κράτησε μέχρι το τέλος. Σας προτείνω κάποια στιγμή να δείτε ένα συμβούλιο, έχει ενδιαφέρον, αρκετές φορές όμως βρήκα αυτά που άκουγα κουραστικά και χάσιμο χρόνου, ήθελα να τρέξει λίγο πιο γρήγορα η συζήτηση. Ο κόσμος, όλοι εμείς, δεν μας πολύ νοιάζει ποιος έχει δίκιο ή άδικο, να προχωρά η κατάσταση να γίνονται σωστά έργα (και όχι η μπουλντόζα να βγαίνει στους δρόμους και όποιο ντουβάρι πάρει ο χάρος) ο καθείς δηλαδή στο είδος και το έργο του. Παρακάτω μπορείτε διαβαστε τα σου 'πα μου 'πες... Τι συμπέρασμα έβγαλα; κάτι καθόλου πρωτότυπο... πως η αλήθεια συνήθως βρίσκεται στη μέση, αλλά ποιος νοιάζεται... ας πάμε παρακάτω... με την ευχή τα σαββατόβραδα μας να γίνουν όπως παλιά.


Άνδρος,η πρώτη μας σκέψη
Λίγες λέξεις, μια ολόκληρη φιλοσοφία, μια ξεκάθαρη στάση ζωής.
Θ. Σουσούδης: «Ναι, εσείς κ. Δ. Γιαννίση με τα πολλά πτυχία έχετε διοικητική επάρκεια!
Αυτό ειπώθηκε προς εμένα από τον κ. Θ. Σουσούδη κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Ιανουαρίου 2021.
Κατ’ αυτόν λοιπόν, μόνο οι έχοντες πτυχία μπορούν να διοικούν και να βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης στους Δήμους. Στους υπόλοιπους αξίζει ο χλευασμός και η απαξίωση.
Εμείς Θεοδόση, όσοι έχουμε και όσοι δεν έχουμε πτυχία –χωρίς διαχωριστικές γραμμές- θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για το Νησί που αγαπάμε.
Θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε μια καλύτερη Άνδρο.
Εσύ, μπορείς να μείνεις στον δικό σου μικρόκοσμο,  που όπως πιστεύεις εκφράζει κάτι ανώτερο από όλους εμάς τους υπολοίπους.
Με Εκτίμηση
Δημήτρης Γιαννίσης, Αντιδήμαρχος  Άνδρου, π . Δήμαρχος Άνδρου - Άνδρος 28 Ιανουαρίου 2021

Ανοικτή επιστολή του Θεοδόση Σουσούδη για τα ψεύδη και τις συκοφαντίες του Δημήτρη Γιαννίση 
Στις συνεχιζόμενες συκοφαντίες και προσβολές προς το πρόσωπό μου από τον κ. Γιαννίση, θα ήθελα κατά πρώτον  να τονίσω,  ότι δεν με αγγίζουν τόσο εμένα προσωπικά, όσο και όλους όσοι με γνωρίζουν.
Αισθάνομαι όμως  την υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία της Άνδρου, να αναφερθώ στο γεγονός που διαδραματίστηκε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο, όπου ο κ. Γιαννίσης  είπε την μισή αλήθεια, γεγονός που σημαίνει ότι: ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ.
Ο κ. Γιαννίσης  ξέχασε να αναφερθεί στην προσβολή που έκανε προς το πρόσωπό μου, λέγοντας με περισσή εμπάθεια και έπαρση ότι: 
"δεν έχω διοικητική επάρκεια", με προφανή σκοπό, να  προσβάλλει και να με συκοφαντήσει.
Η απάντησή μου ήταν σαφέστατη και του είπα: 
"εσύ που διαθέτεις τα πτυχία έχεις και την διοικητική επάρκεια", 
αναφερόμενος φυσικά σε συναφή πτυχία διοίκησης.
Κάποιες φράσεις λοιπόν τεχνηέντως αποκρύφτηκαν δυστυχώς και από κάποια site και το βίντεο του Συμβουλίου είναι αποκαλυπτικό.
Η διοικητική επάρκεια κ. Γιαννίση, έχει ευρεία έννοια και είναι αποτέλεσμα κυρίως της επαγγελματικής ενασχόλησης , είτε αυτή συνοδεύεται από πτυχίο, είτε όχι. 
Για να αξιώνει κάποιος  να γίνει κριτής  κάποιου συνανθρώπου του, θα πρέπει ο ίδιος πρώτα να έχει επαγγελματική γνώση ή  την κατάλληλη εκπαίδευση.
Εσείς  κ. Γιανίση με ποια επαγγελματική γνώση ή με ποια εκπαίδευση, κρίνετε την δική μου επάρκεια?
Με ποιο δικαίωμα με προσβάλλετε δημόσια? Όπως κάνατε πολλάκις και στο παρελθόν?
Δυστυχώς  για εσάς,  κάθε τέτοια προσπάθεια συκοφαντίας προς εμένα, δεν έχει το αποτέλεσμα που εκ του πονηρού επιζητάτε και αυτό γιατί όλοι ζούμε σε μια μικρή κοινωνία, που όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας.    
Είμαι υπερήφανος που ζω και προσφέρω στον μικρόκοσμο του νησιού μας, που εσείς  υποτιμάτε και θα συνεχίσω να προσφέρω με το ίδιο σθένος και αγάπη στην μικρή μας κοινωνία, η οποία όπως προείπα γνωρίζει πολύ καλά τον καθένα από εμάς.
Θεοδόσης  Ι. Σουσούδης

Στο Δημοτικό συμβούλιο Άνδρου, 27/1/2021 συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
1. Συμμετοχή του Δήμου Άνδρου σε Αναπτυξιακό Οργανισμό του Ν. 4674/2020
2. Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων Δημοτικού Συμβουλίου στην Οικονομική Επιτροπή
3. Έγκριση οικονομικών καταστάσεων εσόδων – εξόδων Γ΄ Τριμήνου προϋπολογισμού Δήμου Άνδρου οικονομικού έτους 2020
4. Έγκριση Προγράμματος Τουριστικής Προβολής Δήμου Άνδρου έτους 2021
5. Τροποποίηση Σύμβασης Συνεργασίας για την εναλλακτική διαχείριση δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας για το έτος 2021
6. Αντικατάσταση μέλους στην Επιτροπή παρακολούθησης και παραλαβής Υπηρεσιών – εργασιών.
7. Συνεργασία του Δήμου Άνδρου με το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα Άννα σου εύχομαι μια ωραία μέρα Πολύ ενδιαφέρον αυτό που έγραψες στείλε μου το λινκ Την επόμενη φορά που έχουνε συμβούλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή