Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Ο Δήμος Άνδρου φροντίζει τα αδέσποτα ζώα

Ο Δήμος Άνδρου φροντίζει τα αδέσποτα ζώα
Η Σίντι, το καλό γατάκι που φροντίζω...

Ένταξη στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του έργου «Καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δ. Άνδρου». Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών, το έργο με τίτλο «Καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δ. Άνδρου», συνολικού προϋπολογισμού 372.000,00€. 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ 

Με την ένταξη του έργου, δίνεται η δυνατότητα να κατασκευασθεί και να εξοπλισθεί πλήρως, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές που ορίζει η σχετική νομοθεσία, μια απολύτως αναγκαία υποδομή για την περιοχή μας, που αναμένεται δώσει ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ στο χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τόσο την κοινωνία μας όσο και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

—Το καταφύγιο πρόκειται να υλοποιηθεί σε ιδιόκτητη έκταση του Δήμου 6.810,30 τ.μ. στην περιοχή Φυτεία Αλαδινού Δήμου Άνδρου.
—Η δυναμικότητα του καταφυγίου θα είναι 20 θέσεων σύμφωνα με τους περιορισμούς της ισχύουσας νομοθεσίας.

Περιλαμβάνονται:

—Κτήριο διοικήσεως με Γραφείο διοικήσεως, αίθουσα προσωπικού, αποθήκη τροφών, αίθουσα κατασκευής και προετοιμασίας της τροφής των ζώων, αίθουσα απομονώσεως ασθενών ζώων, Ιατρείο, αίθουσα αναμονής ασθενών ζώων, Λεβητοστάσιο, καθώς και χώρος αναμονής.

—Ενδιαιτήματα ζώων με ατομικές αίθουσες διαμονής φιλοξενούμενων ζώων, ατομικά προαύλια άσκησης σκύλων, χώροι υγιεινής προσωπικού.

Η δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αποτελούσε πάγιο αίτημα, ώστε εξασφαλιστούν συνθήκες ευζωίας για τα αδέσποτα ζώα.

Ο Δήμος Άνδρου θέτει τις βάσεις μιας  πολιτισμένης αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων, προχωρώντας  βήμα-βήμα στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας.

3 σχόλια:

 1. 20 θέσεων μονο και συνολικού προϋπολογισμού 372.000,00€...... για είκοσι αδέσποτα τόσο χρήμα;; αν βαλουμε και τον - τους υπαλλήλους πολλα τα εξοδα για μικρο απετελεσμα,,,, ας προωθήσουν και κανένα πρόγραμμα υιοθέτησης Ετγε στον δημο πάντως που επιτελούς ασχολείται με τα ζωάκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλημέρα στο κάτω χωριό λιβάδια
  Από την παγωμένη Νέα Υόρκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλημέρα. Εκείνο που πρέπει να γίνει οποσδήποτε είναι η σύμβαση του Δήμου με κτηνίατρο για την στείρωση των αδέσποτων. Αυτό το χάλι να γεμίζουν οι δρόμοι με γατάκια άρρωστα πρέπει να σταματήσει.'Αντε ντε δημαρχαίοι εδώ σας θέλω......

  ΑπάντησηΔιαγραφή