Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021

Ανακοίνωση για τη διάνοιξη δρόμου πυρασφάλειας στο Συνετί

Από τον Αντιναύχαρχο ε.α. Ν. Καλλιβρούση Π.Ν. πήραμε το παρακάτω Δελτίο τύπου για ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Συνετιανοί "τη διάνοιξη δρόμου πυρασφάλειας" στο χωριό τους. 

Διάνοιξη δρόμου πυρασφάλειας στο Συνετί

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ 11/1/2021 

Για την δημιουργία του δρόμου πυρασφάλειας στο χωριό Συνετί έχουν υποβληθεί προς την Κοινότητα Συνετί, Δήμο Κορθίου και Δήμο Άνδρου έξι (6) γραπτά αιτήματα από το 1993 μέχρι το 2019. Πρόσφατα έχουν υποβληθεί προς τον Δήμο Άνδρου άλλα έξι (6) νέα γραπτά αιτήματα από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, με συγκεκριμένες προτάσεις λύσεις για την υλοποίηση του ζωτικού έργου της διάνοιξης του δρόμου πυροπροστασίας του χωριού. 

—Για την πυρασφάλεια του χωριού Συνετί δημοσιεύτηκε στις 8/8/20 η πρώτη ανακοίνωση τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ηλεκτρονικής μορφής.

—Για τον εν λόγω δρόμο υπάρχει έγκριση περιβαλλοντολογικής μελέτης από το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου στις 19/10/ 15.

—Στις 19/8/20 κατόπιν ενεργειών έγινε αυτοψία από προσωπικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου στην περιοχή ενδιαφέροντος. Η Πυροσβεστική Περιφερειακή Διοίκηση Κυκλάδων εισηγήθηκε στον Δήμο Άνδρου την διάνοιξη δρόμου πυρασφάλειας για το χωριό Συνετί.

—Πολύ πρόσφατα στις 11/12/20 ζητήθηκε με επιστολή έγγραφη ενημέρωση επί των εξελίξεων της διάνοιξης του δρόμου πυροπροστασίας του χωριού Συνετί σύμφωνα με τους Νόμους 1599/1986 Άρθρο 16 και 2690/1999 Άρθρο 5 λόγω έννομου συμφέροντος. Επί αυτού, Ουδέν Νεώτερο από το «Δυτικό Μέτωπο (Δήμο Άνδρου)»!

—Στο Τεχνικό πρόγραμμα Δήμου Άνδρου έτους 2021 δεν έχει συμπεριληφθεί η εκτέλεση του έργου της διάνοιξης του δρόμου πυρασφάλειας του Συνετί. Ακόμα. Δεν έχει ΩΡΙΜΑΣΕΙ η Εκτέλεση του!Γιατί;

—Επανάληψη των εφιαλτικών στιγμών που πέρασαν όλοι οι κάτοικοι του Συνετί κατά την πυρκαγιά της 25/8/20, θα είναι καταστροφική για τις ζωές των κατοίκων και των περιουσιών τους, σε περίπτωση που θα εκδηλωθεί πυρκαγιά νυκτερινές ώρες, όπου τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης δεν θα μπορέσουν να επιχειρήσουν.

—Μέχρι πότε θα περιμένουν οι κάτοικοι του Συνετί για να υλοποιηθεί αυτό το ζωτικό έργο;

—Μένουν τέσσερεις (4) μήνες αυτό την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου του 2021, η οποία είθισται να είναι η 1/5 κάθε έτους.

Ελπίζω να μην επιβεβαιωθούν για δεύτερη φορά οι ανησυχίες και οι προειδοποιήσεις μου. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!

Αντιναύαρχος ε.α, Ν. Καλλιβρούσης Π.Ν.

1 σχόλιο: