Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Εκεί που ο Μεγάλος ποταμός συναντά το Παραπόρτι

Άνδρος Λιβάδια - Παραπόρτι - Μεγάλος ποταμός

Από εδώ και μέχρι τα Λειβάδια ξεκινά μια από τις πιο όμορφες διαδρομές της Άνδρου.

Άνδρος Λιβάδια - Παραπόρτι - Μεγάλος ποταμός

Φέτος ο ποταμός έχει "γλύψει" τα τσιμέντα εκεί που είναι το μεγάλο αλμυρίκι με αποτέλεσμα οι λουόμενοι να βρέχουν τα πόδια τους και να γεμίζουν άμμο όταν αποχωρούν από την παραλία. Μεγάλο πρόβλημα, που θα λυθεί μόλις στεγνώσει ο ποταμός.

Άνδρος Λιβάδια - Παραπόρτι

3 σχόλια:

  1. Μακάρι να ήμουν εκεί και εγώ να συναντά Το Παραπόρτι

    Δημητρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι απέγινε εκείνο το μικρό ξύλινο γεφυράκι , στο μέσο του κατώτερου τμήματος του Ποταμού - που αν δεν κάνω λάθος "έστησε" ο Μανώλης ο Βάμβουκας ; Αν και προχειροφτιαγμένο (με αποτέλεσμα να Μην αντέξει στην φθορά του χρόνου και των εξωτερικών συνθηκών) εντούτοις εξυπηρετούσε ιδιαίτερα καθώς ήταν σε συνέχεια του δρόμου μετά την μεγάλη σκάλα από την Πλατεία Καΐρη, κατέληγε σε τσιμεντένια σκαλοπάτια και διέσχιζε το στενό κομμάτι - πριν καταλήξει στην γραμμή του αιγιαλού. Ο Δήμος και οι Τεχνικές Υπηρεσίες καθώς και ο Νέος Έπαρχος, δεν θα μπορούσαν να ασχοληθούν και από τα Εγκεκριμμένα κονδύλια της Οδοποιίας να το επανα-κατασκευάσουν - αυτή την φορά πιο Τεχνικά Άρτιο και Στέρεο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν το θυμάμαι. Μπορεί να πήγαινα τότε από την άλλη μπάντα. Αν δεν δώσει λύση η θάλασσα να αλλάξει την κοίτη του ποταμού θα κάνουμε ποδόλουτρα στον ποταμό. Είναι καθαρός; Μπα! Με βλέπω με γαλότσες, οι μύκητες παραμονεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή