Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Γιορτή λεμονιού 2018 στην Ανδρο

Ο Γάλλος πρέσβης Κριστόφ Σαντεπί και ο Δήμαρχος Ανδρου Θεοδόσης Σουσούδης



Με τεράστια συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα η γιορτή λεμονιού στο παλιό παγοποιείο Μαντζαβελάκη. στη Χώρα Ανδρου. Την γιορτή τίμησε με την παρουσία του ο Γάλλος πρέσβης Κριστόφ Σαντεπί, μια ιδιαίτερη τιμή για το νησί μας, και φυσικά ο Δήμαρχος Ανδρου Θεοδόσης Σουσούδης. Ο Γάλλος πρέσβης στο σύντομο λόγο του αναφέρθηκε στην πόλη Μεντόν που φημίζεται για τα μυρωδάτα λεμόνια της και που η γιορτή λεμονιού διαρκεί δεκαπέντε μέρες. Φυσικά είπε πόσο πολύ του άρεσε η Ανδρος που επισκέπτεται για πρώτη φορά.






Φέτος η γιορτή συγκέντρωσε πολλούς παραγωγούς, τα εκθέματα ήταν πολύ ενδιαφέροντα, προσφέρθηκαν πολλά γλυκά και χυμοί με βάση το λεμόνι. Πραγματικά είχε μια τεράστια ποιοτική διαφορά στους εκθέτες και στο πλήθος από τα προηγούμενα χρόνια. Ισως η αλλαγή της ημερομηνίας της γιορτής από το Μεγάλο Σάββατο, στο Σάββατο πριν του Αγίου Πνεύματος να συνηγόρησε σ' αυτό. Πολλά μπράβο στους διοργανωτές, στα παιδάκια του νηπιαγωγείου Μαινήτων που τραγούδησαν έξοχα το "λεμονάκι μυρωδάτο" και στις Ανδριώτισσες που μόχθησαν γι' αυτή την γιορτή. Και του χρόνου! (φύγαμε από την γιορτή με γλυκιά γεύση)








Γλυκά λεμόνι, χυμοί από λεμόνι, κοσμήματα και αντικείμενα με θέμα το λεμόνι, ζωγραφιές και πίνακες με λεμόνια. Ολα εξαιρετικά!


1 σχόλιο:

  1. Ένα μεγάλο μπράβο πάει στο δήμαρχο μας που έχει ανεβάσει το νησί μας στα ύψη Στους διοργανωτές και τους μαγαζάτορες για αυτή την επιτυχία
    Αλλιώς τα λεμόνια μας θα καταλήγανε πάλι στα ρέματα
    Και του χρόνου μπράβο σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή