Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Το Παραπόρτι του Νίκου Βασιλόπουλου


 Οι ομιλίες του Νίκου Βασιλόπουλου έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον! Πρώτα - πρώτα γιατί τα λέει καλά, είναι γερά διαβασμένος, δεν έχει το ύφος χιλίων καρδιναλίων (αν και ασχολείται με.. Λατίνους) απαντά όταν τον διακόπτουν σε άσχετες με το θέμα ερωτήσεις τύπου: Νίκο του Τάδε από που κρατάει το σόι του; Έχει με λίγα λόγια, όλα αυτά που κάνουν έναν ομιλητή συναρπαστικό και φυσικά δημοφιλή! Όπως απόψε που μίλησε στην αίθουσα του συνδέσμου Ανδρίων Πειραιώς.

Μέρος από την σημερινή ομιλία έχει δημοσιεύσει στο Blog του ΑΝΔΡΟΣ-Historia (Το Παραπόρτι του Κάτω Κάστρου) Βέβαια η εμπειρία μιας ομιλίας με κοινό δεν συγκρίνεται...


Ιστορίες σαν γλυκό μπαμπιλόνι
Το βιβλίο του Νίκου Βασιλόπουλου "Λατινοκρατία στην Ανδρο" περιέχει ένα μεγάλο μέρος των πληροφοριών που πρέπει να γνωρίζουμε για την Λατινική περίοδο της ιστορίας του νησιού μας. Σας το προτείνω. Μη σας τρομάζει ο όγκος του. Διαβάζεται άνετα αποσπασματικά, κεφάλαιο - κεφάλαιο χωρίς να χάνει τίποτα από την γοητεία του. Στην εποχή μας που κατακλύζεται από πολλές άχρηστες, ψευδείς πληροφορίες, η γνώση της ιστορίας της Ανδρου είναι σανίδα σωτηρίας του μυαλού και της ψυχής μας. 

Η δραστήρια Πρόεδρος Βασιλική Λινού.
Σύνδεσμος Ανδρίων Πειραιώς: Μια μεγάλη παρέα
Ο "Σύνδεσμος Ανδρίων Πειραιώς" είναι ένας ζωηρός σύλλογος με μέλη "ενεργά" όλες τις μέρες του χρόνου και όχι μόνο στις καθιερωμένες εκδηλώσεις. Έτσι μαζεύονται καθημερινά στα γραφεία του συνδέσμου, Κουντουριώτου 162 στον Πειραιά, κάνουν παρέα, συζητούν, διασκεδάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου