Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017

Γεύσεις και παράδοση στην Ανδρο

Ντολμαδάκια με το σέσκουλο, γέμιση με χόρτα από τους μπαξέδες. (δια χειρός Αννας Τερζάκη)
 Οι γιορτές στην Ανδρο έχουν πολλούς μεζέδες για όλα τα γούστα, κρασί και φυσικά καλή παρέα. Οι οικοδέσποινες φτιάχνουν τόσα πολλά πιάτα που συνήθως η οικογένεια τρώει για πολλές μέρες. Δεν είναι υπερβολή, ούτε επίδειξη, είναι παράδοση στα Λειβάδια και ειδικά τους χειμερινούς μήνες είναι και ανάγκη για διασκέδαση, αντάμωμα γνωστών, συγγενών, φίλων. (Τα social media δεν μπορούν να αντικαταστήσουν με τίποτα ένα βαθύ ζεστό πιάτο με ντολμαδάκια από σέσκουλο!)
Ψάρια σαβόρι (σαβόρο).
Ο Δημήτρης περιχαρής με την γυναίκα του Ειρήνη και την αδελφή του Αννα Τερζάκη,
Κάποιες Ανδριώτισσες, όπως η Αννα Τερζάκη, μαγειρεύουν απίστευτα. Τα πιάτα τους με απλά υλικά μπερδεμένα με χορταρικά των κήπων έρχονται από το μακρινό παρελθόν της παιδικής ηλικίας, έχουν την όψη και την μυρωδιά της στοργής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου