Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Σκελετοί με υπέροχη θέα*






















Η ερήμωση, η εγκατάλειψη του ΞΕΝΙΑ, είναι πολύ γνωστά. Το κτίριο είναι επικίνδυνο, αυτό το γνωρίζουμε.  Οι φωτογραφίες της Ασημίνας Βούλγαρη εκτός από το "κουφάρι" του κτιρίου υπενθυμίζουν την υπέροχη θέα από τα μπαλκόνια του.  Δείχνουν αυτό που θα έβλεπε ο επισκέπτης  από τα παράθυρα του ξενοδοχείου. Κρίμα κι άδικο ένα τόσο όμορφο κτίριο να πάει στράφι.
































* ο τίτλος είναι "δάνειο" από το άκρως ποιητικό βιβλίο του Μανώλη Μπαμπούση Σκελετοί, εκδ. Μουσείου Μπενάκη, ταιριάζει δε με τον στίχο του Σεφέρη: "Ξέρεις τα σπίτια πεισματώνουν εύκολα, σαν τα γυμνώσεις" Οι άνθρωποι, εμείς δηλαδή, συχνά καταντάμε μια "αιώνια" τέχνη όπως είναι η αρχιτεκτονική... εφήμερη. 

4 σχόλια:

  1. το 1982 που ηρθα για πρωτη φορα στην Ανδρο,εμεινα στο ξενια.απο την τραπεζαρια του η θεα ηταν ονειρεμενη,το δωματιο εβλεπε προς την Αγια θαλασσινη,και καθομουνα το βραδυ στην βεραντα και εβλεπα μεχρι περα το ρεμετζο!!κριμα που το αφησαν και εγινε ετσι,τωρα νομιζω δεν εχει σωτηρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βούλγαρη Ασημίνα11 Ιουλίου 2013 στις 2:00 μ.μ.

    Μετά φόβου ψυχής περπάτησα στα χαλάσματα... Αναρωτιόμουν συνέχεια μήπως έμενε κάποιος εκεί μέσα... υπήρχαν πεταμένα ρούχα, παπούτσια και παιδικά παιχνίδια... Όταν πάτησα εκεί που υπήρχαν κάποτε μπαλκόνια η θέα ήταν μαγευτική... Αφήνει ένα πικρό συναίσθημα όλη αυτή η εγκατάλειψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και εγω ετσι νοιωθω,δεν θελω να περναω απο εκει και να το βλεπω.ηταν τοσο ομορφο!!δεν ξερω να ηταν και αμελεια του δημου??των τοπικων φορεων??το αποτελεσμα ομως ειναι αυτο που τραβηξες Ασημινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. thimame pou to elegan ekina ta xronia, to TOURISTIKO KSENODOXIO. an den kano lathos, afto prepi na einai. krimas lipame poli.

    ΑπάντησηΔιαγραφή