http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=25352%3Aarxiepiskopos-xrysostomos-sti-diathesi-toy-kratoys-i-perioysia-mas&catid=55%3Acyprus&Itemid=78 Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Στη διάθεση του κράτους η περιουσία μας! το είδα τώρα δα στο fb της Ελένης
Ο κόσμος χάνετε,αλλάζει αυτο που ξέραμε,χάνουμε τη σιγουριά μας,δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει,αλλά καπως πρέπει να αντιδράσουμε,να συνεχίσουμε. Ας γράψω μια συνταγή για οσο εχουμε να μαγειρεύουμε.
Ντολμαδάκια με θαλασσινά.
Τα υλικά
40 αμπελόφυλλα 1 πακέτο κατεψυγμένα θαλασσινά (ήταν 250γρ.) 1 μέτριο κρεμμύδι 1/2 ρίζα φινόκιο 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 2-3 κλαριά μάραθου κι άλλα τόσα δυόσμου 2-3 κουταλιές ψιλοκομμένες ντομάτες από κονσέρβα 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι νυχάκι Αλάτι και πιπέρι 1 μικρό ποτήρι κρασιού λάδι Το χυμό ενός λεμονιού.
Διαδικασία Έκοψα με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού τα θαλασσινά σε μικρά κομμάτια και τα άφησα να με περιμένουν. Στη συνέχεια πέρασα στον τρίφτη του κρεμμυδιού το κρεμμύδι και το φινόκιο. Ψιλοέκοψα τα μυριστικά. Σε μέτριο τηγάνι έβαλα λίγο λάδι ίσα να καλυφτεί ο πάτος του και σοτάρισα ελαφρά το κρεμμύδι και το φινόκιο. Πρόσθεσα το μαϊντανό μάραθο και δυόσμο συνεχίζοντας το ανακάτεμα και μετά τις ντομάτες το ρύζι και τέλος τα θαλασσινά. Νοστίμεψα με πολύ λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Άφησα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μην έχει καθόλου υγρά. Τύλιξα σε κάθε φύλλο μια κουταλιά από τη γέμιση και τα αράδιασα σε κατσαρόλα με μικρή απόσταση μεταξύ τους.( το ρύζι φουσκώνει). Τα περιέλουσα με το υπόλοιπο λάδι, το χυμό του λεμονιού, λίγο πιπέρι ακόμα και νερό μέχρι να τα σκεπάζει. Τα σκέπασα με ένα πιάτο και τα έβρασα σε χαμηλή φωτιά περίπου μισή ώρα μέχρι να μην έχουν πια υγρά.
Δεν την εχω κάνει αλλά μου φάνηκε νόστιμη και θα την κάνω....μόνο που δεν εχω πια τα αμπελόφυλλα της γιαγιας Ρίτσας,που μας τα μαζευε πάντα ! http://asproylas.blogspot.gr/2010/02/blog-post_24.html
Οι Κυπριοι θα την βρουν την άκρη. Είναι μαθημένοι, δεν έχουν 29 χρόνια ξαπλωμένοι στον καναπέ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, καλημέρα
http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=25352%3Aarxiepiskopos-xrysostomos-sti-diathesi-toy-kratoys-i-perioysia-mas&catid=55%3Acyprus&Itemid=78
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Στη διάθεση του κράτους η περιουσία μας!
το είδα τώρα δα στο fb της Ελένης
MOLIS ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ NEWSIT!!ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ?????
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ κόσμος χάνετε,αλλάζει αυτο που ξέραμε,χάνουμε τη σιγουριά μας,δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει,αλλά καπως πρέπει να αντιδράσουμε,να συνεχίσουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑς γράψω μια συνταγή για οσο εχουμε να μαγειρεύουμε.
Ντολμαδάκια με θαλασσινά.
Τα υλικά
40 αμπελόφυλλα
1 πακέτο κατεψυγμένα θαλασσινά (ήταν 250γρ.)
1 μέτριο κρεμμύδι
1/2 ρίζα φινόκιο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
2-3 κλαριά μάραθου κι άλλα τόσα δυόσμου
2-3 κουταλιές ψιλοκομμένες ντομάτες από κονσέρβα
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι νυχάκι
Αλάτι και πιπέρι
1 μικρό ποτήρι κρασιού λάδι
Το χυμό ενός λεμονιού.
Διαδικασία
Έκοψα με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού τα θαλασσινά σε μικρά κομμάτια και τα άφησα να με περιμένουν.
Στη συνέχεια πέρασα στον τρίφτη του κρεμμυδιού το κρεμμύδι και το φινόκιο. Ψιλοέκοψα τα μυριστικά.
Σε μέτριο τηγάνι έβαλα λίγο λάδι ίσα να καλυφτεί ο πάτος του και σοτάρισα ελαφρά το κρεμμύδι και το φινόκιο.
Πρόσθεσα το μαϊντανό μάραθο και δυόσμο συνεχίζοντας το ανακάτεμα και μετά τις ντομάτες το ρύζι και τέλος τα θαλασσινά.
Νοστίμεψα με πολύ λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Άφησα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μην έχει καθόλου υγρά.
Τύλιξα σε κάθε φύλλο μια κουταλιά από τη γέμιση και τα αράδιασα σε κατσαρόλα με μικρή απόσταση μεταξύ τους.( το ρύζι φουσκώνει).
Τα περιέλουσα με το υπόλοιπο λάδι, το χυμό του λεμονιού, λίγο πιπέρι ακόμα και νερό μέχρι να τα σκεπάζει.
Τα σκέπασα με ένα πιάτο και τα έβρασα σε χαμηλή φωτιά περίπου μισή ώρα μέχρι να μην έχουν πια υγρά.
Δεν την εχω κάνει αλλά μου φάνηκε νόστιμη και θα την κάνω....μόνο που δεν εχω πια τα αμπελόφυλλα της γιαγιας Ρίτσας,που μας τα μαζευε πάντα !
http://asproylas.blogspot.gr/2010/02/blog-post_24.html
Καλημέρα κορίτσια .
ΑπάντησηΔιαγραφήένα γλυκο λουλουδι αφιερωμένο http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_-gf9U7fmVY
Καλημέρα Τζίβ,καταπληκτικό ειναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Κουτρουλό μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και από εμένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα σας ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚουτρουλακι έξυπνη συνταγή ,πρέπει να είναι νόστιμη ...
Και ένα γλυκάκι ...
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28295&subid=2&pubid=63732040
Κουλουράκι μπλούμ ειναι?????
ΑπάντησηΔιαγραφήχιχιχιχιχι
ΒΡΑΣΜΑΤΟΛΟΥΚΟΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΡΟΥΛΟ!!ΛΕΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ?????
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα σας ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚουτρουλο αυτό για την Δευτέρα του Ευαγγελισμού .... μπακαλιάρος μπλουμ ,,,, χε χε χε
http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28288&subid=2&pubid=63737043
Καλημέρα και από την Άνδρο με απαγορευτικό.
ΑπάντησηΔιαγραφή