Διαβάζω αυτές τις μέρες ένα μικρό βιβλιαράκι μαγειρικής. "Η μαγειρική των περιστάσεων" (η μαγειρική της κατοχής) του Θέμου Ποταμιάνου. Είναι γραμμένο τον Μάρτιο του 1943 και περιέχει συνταγές... του τίποτα. Το αγόρασα από περιέργεια για να μάθω ποιες ήταν αυτές οι συνταγές. Βέβαια ένα βιβλίο μαγειρικής το '43 ήταν παράδοξα αισιόδοξο, αλλά ίσως έτσι γίνεται επειδή η επιβίωση είναι το ισχυρότερο ένστικτο. Στο τελευταίο κεφάλαιο "οδηγός ψωνιστή" ο συγγραφέας αναφέρει την Ανδρο: "στα μοσχαράκια τα πρωτεία έχει η Τήνος, έπειτα η Ανδρος, η οποία έχει και ωραία κατσικάκια" Μερικές από τις συνταγές του βιβλίου:
Σουβλάκια από φασόλια, Αχινοί γεμιστοί, Κρεμμύδια σαλάτα, Σκορδαλιά με ταχίνι.
Τα κρεμμύδια της φωτογραφίας τα αγόρασα από το "Ανδριακόν" (Καραβοστάσι, Γαύριο) ήταν από το Βιτάλι, ωραιότατα!
Καλημέρα και καλη εβδομάδα boul-boul και blogοπαιδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία φωτο! Και όπως λέει και μια ψυχή ¨ψωμακι, κρεμμυδακι και ελιτσες...¨
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι όπως λεει μια άαααααλλη ψυχή....."κρομμυδι Τζίμη,κρομμύδι"
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα σας,γεια σου Σφούγκα!
Γεια σου Κουτρουλό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα από την ηλιόλουστη Άνδρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ψωμί, το κρεμμύδι και οι ελίτσες θέλουν και το όσπριο, να φέρω φακή?
Aσυλία σε 1.301 επίορκους του Δημοσίου - Ολόκληρη η λίστα
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63794718
Εδώ στην περιοχή που μένουμε εχουμε βόθρους {δυστυχώς},αν θέλουν να τους δώσω το τηλέφωνο του γραφείου που μας εξυπηρετεί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ κατάσταση ειναι γόρδιος δεσμός και χρειάζεται εναν Αλέξανδρο αλλά που να βρεθεί!!!!