Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

"Για να με θυμάσαι"

Αυτό το πλεκτό χαριτωμένο "φουστανάκι" μου το είχε πλέξει πριν πολλά χρόνια η Αρετή Χαζάπη. Εξόχως τρυφερό όπως άλλωστε ήταν η ίδια.  Το έχω κρεμασμένο στη κουζίνα, δίπλα στη καφετιέρα. Φυσικά δεν την ξεχνώ, αυτό το "έτσι για να με θυμάσαι" των μεγάλων ανθρώπων έχει μια γλύκα μέσα στην πικρή παραδοχή του προσωρινού βίου μας. Η Αρετή έσβησε χθες, αθόρυβα, διακριτικά όπως ήταν όλη της ζωή. Αιωνία της η μνήμη.

6 σχόλια:

  1. Ετσι οι μεγάλες γυναίκες έπλεκαν πολύ και χάριζαν πράγματα σε ανθρώπους που αγαπούσαν.....
    Γλυκύτατος άνθρωπος η θεια-Αρετή,ας αναπαυθεί η ψυχούλα της!
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλός και γλυκός άνθρωπος η κυρία Αρετή, ο θεός ας την αναπαύσει. Φεύγουν οι άνθρωποι και μας μένουν κάποια πράγματα από αυτούς να μας τους θυμίζουν.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. - Τι κάνει ένας Ζωνιανός στην Καλαμάτα???
    - Μεταπτυχιακό...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλη μερα σε ολους....
    προχτες η μαμα μου κατεβασε τα χριστουγεννιατικα στολιδια της για να τα πεταξει...περσι δεν της πηγαινε η καρδια ουτε να τα δει...πριν τα πεταξει εριξα μια ματια μηπως κρατησω τιποτα...αναμεσα ηταν και μια Χριστουγεννιατικη καλτσα την κρεμαγε στο συνθετο...την επισα και ενοιωσα οτι κατι ειχε μεσα! εκανε και κριτσι-κριτσι! ανοιγω και τι να δω! ηταν γεματη απο χαρτακια καραμελων! και τοτε καταλαβα....ο Ηλιας ετρωγε τις καραμελες που η μανα μου εβαζε στο τραπεζι σε γυαλα...η μανα μου του εβαζε τις φωνες....και εκεινος για να κρυφτει ο πονηρος τις ετρωγε και εβαζε τα χαρτακια μεσα στην καλτσα!!!!
    προχτες εκλαψα ακομα μια φορα τον πατερα μου...που εφυγε αλλα εμεινε πισω μια καλτσα Χριστουγεννιατικη γεματη απο τις πονηριες του! μεχρι που μου φανηκε οτι με κοιταζε απο υην φωτογραφια και μου εκλεισε με πονηρια το ματι!!! οπως εκεινος ηξερε!

    θεια Αρετη...να μου τον φιλησεις!και καλο ταξιδι να εχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.youtube.com/results?search_query=andrew+weber+requiem&oq=andrew+weber+requiem&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=6573l29229l0l29797l22l22l1l8l8l1l316l3074l0.2.8.2l12l0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.youtube.com/watch?v=YAC9vJr--Us

    ΑπάντησηΔιαγραφή