Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Επιτροπή διαχείρησης κρίσης για τον κορονοϊό στην Άνδρο

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Άνδρος, 09 Νοεμβρίου 2020

Πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Κρίσης του Δήμου Άνδρου. Η Επιτροπή ενημερώνει, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥΥ, για την ύπαρξη δεύτερου  επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού στο νησί. Αφορά εργαζόμενο στον οποίο έγινε δειγματοληψία τη περασμένη Πέμπτη στο Νησί από την ΚΟΜΥ Άνδρου και το δείγμα βρέθηκε θετικό. Πρόκειται για ασυμπωματικό φορέα ο οποίος βρίσκεται υπό περιορισμό στην οικία του. Από τις υγειονομικές υπηρεσίες έχουν γίνει  οι προβλεπόμενες ενέργειες, έχουν προσδιοριστεί τα άτομα με τα οποία έχει έρθει σε στενή επαφή και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα. 

Οι αρμόδιοι φορείς χειρίζονται την υπόθεση και δεν υπάρχει καμία ανησυχία. 

Επιπλέον, η Επιτροπή εφιστά την προσοχή σε όλους να τηρούνται απαρέγκλιτα όλοι οι κανόνες προστασίας και ατομικής υγιεινής, και συγκεκριμένα: 

—Μένουμε Σπίτι.
—Φοράμε πάντα μάσκα
—Κρατάμε αποστάσεις
—Αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας σα να είμαστε εμείς οι ασθενείς και δε θέλουμε να μεταδώσουμε τον ιό
—Δεν κάνουμε επισκέψεις σε φίλους, συγγενείς, γείτονες
—Κάνουμε τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις (super market, take away, φαρμακείο)
📞Οι ευπαθείς ομάδες να μη μετακινούνται και για τα είδη πρώτης ανάγκης και φαρμάκων να καλούν στα τηλέφωνα του Δήμου 22823 60216, 22820 21022 (ώρες 09:00 – 21:00)
🧬Για τυχόν περιστατικά υγείας δεν προσερχόμαστε στο Κ.Υ. αλλά συμβουλευόμαστε τον προσωπικό μας ιατρό
📞Σε περίπτωση επιδείνωσης συμπτωμάτων ή αν ανήκετε σε ευπαθείς ομάδες καλείτε στο Κ.Υ. στο τηλ.: 22820 21022

⛔️ Να θυμόμαστε πάντα ότι το νησί έχει περιορισμένες υποδομές υγείας και δεν μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά σε πολλά έκτακτα περιστατικά ταυτόχρονα. 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

www.facebook.com/Μένουμε σπίτι και στην Άνδρο

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς αυτό το περίμενα πως Κάτι θα ξετρυπώσει Με το πήγαινε έλα με τα φεριμπότ χωρίς να έχουν πάρει όλα τα μέτρα τους τα φεριμπότ Και το λιμενικό πιστεύω να μην απλωθεί γιατί έχουμε μεγάλη ηλικίας ανθρώπους στο νησί και με προβλήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή