Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Δήμαρχος Ανδρου: Το Φινάλε του 1ου μας Φεστιβάλ

Ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Σουσούδης έγραψε στο facebook:
Όταν, μόλις λίγους μήνες πριν, παίρναμε την απόφαση για τη διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου στο ολοκαίνουργιο Ανοικτό Θέατρο του Νησιού μας, υπήρχαν αμφιβολίες για την επιτυχία της διοργάνωσης του Φεστιβάλ.
Και μάλιστα ενός φεστιβάλ επιπέδου, με παραστάσεις που παίχτηκαν στην Επίδαυρο και πολύ σημαντικές μουσικές βραδιές.


Στις 20 Ιουνίου, στη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ, στην Αθήνα, οι αμφιβολίες άρχισαν να σβήνουν σιγά σιγά. Όλα τα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, ο έντυπος τύπος και διαδικτυακά κανάλια, έκαναν γνωστό σε όλη την Ελλάδα
το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου και αυτό ήταν μόνο η αρχή.
Πιστεύουμε πως μετά από τον επιτυχημένο Αύγουστο, με το Θέατρο κατάμεστο και την ποιότητα της διοργάνωσης εξαιρετική, όλοι κατάλαβαν αυτό που πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή.
Πως αυτό το φεστιβάλ, σε συνδυασμό με τα κορυφαία εικαστικά γεγονότα που διοργανώνονται κάθε χρόνο στο νησί και την υπόλοιπη πολιτιστική δράση, τοποθετεί την Άνδρο, όλη την Άνδρο, στην κορυφή της λίστας των καλοκαιρινών προορισμών, όσων αναζητούν κάτι το «κάτι περισσότερο» και το «κάτι ξεχωριστό» στις διακοπές τους.
Η Άνδρος το προσέφερε και τώρα ακόμα περισσότερο θα το προσφέρει. Τον συνδυασμό δηλαδή της μοναδικής φυσικής ομορφιάς του Νησιού μας, με τα εξαιρετικά πολιτιστικά δρώμενα, υψηλού επιπέδου.
Ο διαγωνισμός ποίησης και διηγήματος του, "Ανδρέα Εμπειρίκου", που θα αποτελέσει πλέον θεσμό για την Άνδρο, αποτέλεσε χθές και το ιδανικό φινάλε όχι μόνο του φεστιβάλ, αλλά και ενός ξεχωριστού Ανδριώτικου Αυγούστου γεμάτου πολιτισμό και ποιότητα.
Δίνουμε τη διαβεβαίωση πως αυτό το «καινούριο» που γεννήθηκε φέτος στην Άνδρο, πολύ γρήγορα θα απλώσει τα φτερά του και θα γίνει ένα από τα κορυφαία γεγονότα του καλοκαιριού σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Ως Δημοτική αρχή ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι δούλεψαν με πάθος και μεράκι για να ζήσουμε εξαιρετικές στιγμές τον φετινό Αύγουστο στην Άνδρο.
Ευχαριστούμε τον ευεργέτη κ. Αλκιβιάδη Τάττο που απλόχερα μας χάρισε αυτό το διαμάντι, το Ανοικτό Θέατρο Άνδρου.
Ευχαριστούμε τον σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη και τους συνεργάτες του, που με τη σφραγίδα του, ως καλλιτεχνικός διευθυντής, έδωσε το στίγμα του ανεβάζοντας ποιοτικά το Φεστιβάλ Άνδρου.
Συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου στον Δήμο, για την συνεχή και άοκνη προσπάθεια που έφεραν εις πέρας με μεγάλη επιτυχία, την αποστολή της διοργάνωσης του φεστιβάλ.
Ευχαριστούμε όλους εκείνους που ξενύχτησαν, δούλεψαν, αγχώθηκαν για να ολοκληρωθούν έγκαιρα όλα και η διοργάνωση να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα.
Ένα ξεχωριστό «ευχαριστώ» θέλω να πω σε όλους τους εθελοντές που μας προσέφεραν αφιλοκερδώς την βοήθειά τους και στους εθελοντές δασοπυροσβέστες που ήταν και είναι πάντα δίπλα μας σε ότι χρειαστούμε. Η βοήθειά όλων ήταν ανεκτίμητη.
Και, βεβαίως, αφήνω τελευταίο ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλες τις Ανδριώτισσες, τους Ανδριώτες και τους επισκέπτες του Νησιού μας, που στήριξαν και αγκάλιασαν το φεστιβάλ με έναν τρόπο μοναδικό. Και του Χρόνου!!! Συνεχίζουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: