Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Δήμος Άνδρου: Απογραφή ΕΛΣΤΑΤ Διευκρινίσεις


Ενόσω αναμένεται η Απογραφή πληθυσμού της ΕΛΣΤΑΤ, διευκρινίζονται τα εξής: 

Βάσει των ισχυόντων δεδομένων, μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2021 θα πραγματοποιείται η ηλεκτρονική Αυτοαπογραφή, με κωδικό μέσα σε φάκελο, που θα επιδοθεί σε όλες τις κατοικίες. Στον φάκελο θ’ αναφέρεται τηλεφωνικός αριθμός  υποστήριξης.

—από τις 27 Νοεμβρίου 2021 η δια ζώσης θα ξεκινήσει (φυσική) Απογραφή. Ο Απογραφέας θα σας επισκεφθεί στην περίπτωση που δεν αυτοαπογραφείτε ηλεκτρονικά.

Το ερωτηματολόγιο της Απογραφής περιέχει ξεχωριστές ερωτήσεις α) για τη μόνιμη κατοικία και β) για τη δημοτικότητα (ποιού Δήμου είναι δημότης/-ις) του κάθε απογραφόμενου.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι: 1. τα μέτρα έναντι διάδοσης της Covid-19 μεταβάλλονται, 2. υγειονομικά, σχετικά πρωτόκολλα είναι σε ισχύ και 3. οι μετακινήσεις από και προς την Άνδρο δεν μπορούν να προγραμματισθούν το προσεχές διάστημα, για την Απογραφή αρκεί να έχετε υπόψη πως:

—Όσοι δημότες Άνδρου βρίσκονται εντός νησιού, μπορούν είτε ν’ αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, είτε να τους απογράψει Απογραφέας  ΕΛΣΤΑΤ, όταν τους επισκεφθεί στην κατοικία τους. 

—Όσοι δημότες Άνδρου βρίσκονται εκτός νησιού αυτή την περίοδο, μπορούν είτε ν’ αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, είτε να τους απογράψει απογραφέας ΕΛΣΤΑΤ κατά την επίσκεψή του στον τόπο, όπου εκείνοι θα βρίσκονται. 

Όλοι οι κάτοικοι της Άνδρου είναι σημαντικό να δηλώσουν με μεγάλη προσοχή τη μόνιμή τους κατοικία, είτε αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά είτε δια ζώσης (με Απογραφέα), ακόμη και εάν βρίσκονται εκτός νησιού. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου