Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Νέοι Ορίζοντες: Ανακοίνωση για τους δασικούς χάρτες της Άνδρου

Οι Κρεμαστές είναι χαρακτηρισμένες σαν δάσος

Οι "Νέοι Ορίζοντες" για τους δασικούς χάρτες της Άνδρου ενημερώνουν με ανακοίνωσή τους μετά την ενημερωτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι του δήμου στο YouTube

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα και ώρα 17.00, δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να συζητηθεί το μείζον θέμα των δασικών χαρτών, που επηρεάζει ΒΑΝΑΥΣΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ το νησί μας την Άνδρο, μαζί με όλα τα νησιά του Ν. Αιγαίου.

Πριν λίγες μέρες αναρτήθηκαν οριστικά οι δασικοί χάρτες (ΕΔΩ), όπου η Άνδρος εμφανίζεται να διαθέτει σε ποσοστό περισσότερο του 85%, δασικές εκτάσεις. 

Με τον τρόπο αυτό υπονομεύεται το μέλλον των νησιών, των κατοίκων, θίγεται βάναυσα το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αφού θα σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, που θα αφορά στον τουρισμό και οι κάτοικοι θα χάσουν τις περιουσίες τους, οι οποίες θα θεωρηθούν δασικές και συνεπώς κρατικές. Η οικιστική ανάπτυξη τελειώνει και σε συνδυασμό με το πλήγμα που θα υποστεί ο τουρισμός, ακολουθεί η οικονομική καταστροφή.

Αυτά μεταξύ άλλων ειπώθηκαν στο συμβούλιο, όπου θα εκδοθεί ψήφισμα, προκειμένου να συμπορευτούμε με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΔ). Το ψήφισμα διαμαρτυρίας καλεί για άρση της ανάρτησης των δασικών χαρτών και εστάλη σε συγκεκριμένους αποδέκτες.

Ανάλογο ψήφισμα εκδόθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 2019 επί θητείας μας, όταν ξεκίνησε το πρόβλημα με τους δασικούς χάρτες.

➤ Παραθέτουμε παρακάτω το link απόφασης 02/02/2019 στο «Διαύγεια».
Συγκεκριμένα το δημοτικό συμβούλιο επί θητείας μας, είχε εκδώσει ψήφισμα στις 2 Φεβρουαρίου του 2019, για τον ίδιο λόγο, για τους δασικούς χάρτες, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου και ύστερα από επιστολή του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου στις 18 Δεκεμβρίου του 2018.

➤ Ψήφισμα κοινό με την Περιφέρεια και κατόπιν απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. Μπορεί κάποιος να ανατρέξει στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της 2 Φεβρουαρίου 2019. «Πατώντας» στο παρακάτω link και στη συνέχεια πατώντας "προβολή αρχείου" diavgeia.gov.gr/decision/view

Είναι αναγκαίο να κινηθούν ΟΛΟΙ οι βουλευτές των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, μαζί με όλους τους φορείς, προκειμένου να αποτραπεί μια τέτοια κατάσταση.

Ελπίζουμε να επικρατήσει η λογική και να διορθωθεί ένα τόσο μεγάλο σφάλμα, που καταπατά την ιδιωτική περιουσία και υπονομεύει το μέλλον του νησιών μας.

"ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα στα όμορφα λιβάδια
    Αντί να πάνε προς το καλύτερο πάμε προς το χειρότερο βλέπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή