Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Το βραβευμένο «Μάρτυς μου
ο Θεός» στην Άνδρο

Η εταιρεία θεάτρου GAFF παρουσιάζει το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ. και την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 7.00 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου, το έργο του Μάκη Τσίτα «Μάρτυς μου ο Θεός».
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε από τότε που πρωτοανέβηκε το 2014, τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε και την περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζονται για τρίτη συνεχή χρονιά οι παραστάσεις του έργου του Μάκη Τσίτα «Μάρτυς μου ο Θεός» –βασισμένου στο ομότιτλο μυθιστόρημά του, που τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014–, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη, με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη στον ρόλο του Χρυσοβαλάντη.
Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στην Αθήνα του 2004, ο Χρυσοβαλάντης –ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός αλλά οπλισμένος με χιούμορ, με φαντασία και με μια ιδιαίτερη λεκτική ευφορία–, έχοντας βρεθεί στα πενήντα του άνεργος και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί τα πάθη που υφίσταται από παιδί στην αναμέτρησή του με την πραγματικότητα. Μέσα από τον χειμαρρώδη μονόλογό του, που ακολουθεί τη ροή της σκέψης του, παρακολουθούμε τον αγώνα του να σταθεί όρθιος, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό.

Βοηθός σκηνοθέτη: Μυρτώ Αθανασοπούλου. Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος. Σκηνογραφική επιμέλεια: Σοφία Καραγιάννη, Λίνα Παγώνη.
Προπώληση εισιτηρίων: «Άρτος και Γλυκό, Γαρύφαλλος», Κεντρική αγορά, 22820 24400 (Χώρα Άνδρου) Τιμή εισιτηρίου: 8€. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου