Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Γαυριώτικα Καλοκαίρι 2016

Η ανανέωση, η ευρηματικότητα, η φαντασία και ο σεβασμός στην παράδοση που δίνει έμφαση στον πολιτισμό και την κοινωνία χαρακτηρίζουν και το φετινό πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Φιλοπρόοδου Ομίλου «Το Γαύριο», «Γαυριώτικα 2016». Πρόκειται για ένα νεωτερικό και διευρυμένο πρόγραμμα διαλέξεων, εκθέσεων, θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών, δρώμενων και παρεμβάσεων σε σύγχρονα ζητήματα αιχμής.
Το πολυδιάστατο και επιλεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα, που φέρνει στο Γαύριο κορυφαία ονόματα της Τέχνης, του Πολιτισμού, των Γραμμάτων και της Δημοσιογραφίας, αποδεικνύει τη δυναμική και την πανελλαδική απήχηση του Ομίλου. Παράλληλα, αναδεικνύει και υπερασπίζεται το αίτημα της λειτουργίας του παλαιού Δημοτικού Σχολείου του Γαυρίου ως Κέντρου Πολιτισμού, το οποίο θα στεγάσει και θα αναβαθμίσει το εντεινόμενο πολιτιστικό κίνημα στην περιοχή. Παράλληλος και εξίσου σημαντικός στόχος μας, η δημιουργία ενός κλειστού γυμναστηρίου στο Γαύριο, το οποίο οραματιζόμαστε και διεκδικούμε.
Εστιάζουμε στις προσδοκίες και ανησυχίες της νέας γενιάς στην ελληνική πραγματικότητα. Γιατί αυτή η γενιά είναι ο κύριος αποδέκτης όλων των κινήσεων και πρωτοβουλιών μας.
Τέλος, χαιρετίζουμε τον θεσμό του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου, από το πρόγραμμα του οποίου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε δύο θεατρικές παραστάσεις, στις 20 και 24 Αυγούστου, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την πολιτιστική αποκέντρωση του νησιού μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλοπρόοδου Ομίλου «Το Γαύριο»
Δείτε το πρόγραμμα: gavrio.gr

3 σχόλια: