Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Μακρύ καλοκαίρι που πέρασε χωρίς να καταλάβω...*

Φωτογραφία: Μαρία Λαμπριάδου
Βγάζω τα παπούτσια λες και πρόκειται να πατήσω σε ακριβό χαλί. Βρεγμένη άμμος παγωμένες πέτρες. Περπατώ με τις φτέρνες όπως τον Αύγουστο, τότε καιγόμουν, τώρα κρυώνω. Μέρες βλέπω αυτές τις πλαστικές πολυθρόνες παρατημένες πάνω στην άμμο, σήμερα στρογγυλοκάθισα στην αριστερή. Η Χώρα μοιάζει με πίνακα χωρίς κορνίζα, ένας καμβάς που κρέμεται από τον ουρανό. Τα σπίτια υπερβολικά λευκά τρυπούν τον βράχο. Αρχίζω να μετρώ. Πάντα από εδώ μετρώ τα σπίτια. Ξεκινώ απ' τη Ρίβα, πριν φτάσω στου Πολέμη τα έχω μπερδέψει. Ξαναρχίζω από την Αγία Αικατερίνη, μα η ομορφιά της Αγίας Θαλασσινής με ξελογιάζει και τα μπερδεύω πάλι. Στο τέλος αφήνω την αριθμητική της παρατήρησης. Κοιτώ τη θάλασσα. Νοιώθω τον άνεμο που φυσά. Εχει υγρασία αλλά μ' αρέσει. Ψυχή δεν περνά, αυτό κι αν μ' αρέσει! Δεν θέλω κάτι, δεν ποθώ τίποτα. Πάνω στην άμμο, απέναντι από τη Χώρα. Γιατί κάτι άλλο να ζητώ; Σέρνω τη μεσαία πολυθρόνα πιο μπροστά. Απλώνω τα πόδια. Εδώ θα σταθώ ως τ' άλλο καλοκαίρι. Υπερβολικό; Σιγά... στ' όνειρα η υπερβολή είναι κανόνας. Εδώ, λοιπόν εδώ...
(οποιανού είναι οι πολυθρόνες τις αγοράζω. "λεφτά υπάρχουν", δεν φεύγω από εδώ) 

* γιατί πάντα έτσι συμβαίνει με τα καλοκαίρια; γιατί φεύγουν γρήγορα;

5 σχόλια:

  1. Γιατί,για να τα λαχταράμε πάντα και εκεί που λέμε ουφφφφφφφφφφφφ δεν αντέχω άλλο,νατο το καλοκαιράκι μας κλείνει το μάτι και μας προκαλεί να το κυνηγήσουμε,να το ψάξουμε στις μεριές που ο καθένας έχει κρυφές μόνο γιαυτόν.....έρχεται λοιπόν ένας χειμώνας που ευτυχώς για εμάς δεν κρατάει ποτέ πολύ, λες και ξερει οτι εδώ σε μας δεν τον "παίρνει" και να το καλοκαίρι......κοντεύει.
    Καλό μεσημέρι ,καλή εβδομάδα ,καλό χειμώνα .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μονη σου εισαι ολη μερα κουτρουλο???σαν τις καρεκλιτσες στην παραλια!!Απο μικρο παιδακι δεν μου αρεσε ο χειμωνας!!ομως ερχεται και εμεις πρεπει να κανουμε υπομονη!!!καλο βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. emena maresi o ximonas.
    kano aman na ksipniso to proi stis 5 na arxiso to ftiari, yia kana 2 ores prin figo yia doulia.xa xa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δήμητρη το ξέρουμε ότι σου αρέσει ο χειμώνας, εξάλλου από το φτυάρι είσαι τόσο καλά γυμνασμένος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Ελλάδα, καληνύχτα Αμερική

    ΑπάντησηΔιαγραφή