Δυο ιδέες που αντιστέκονται στην κρίση και τη φθορά της εποχής και μερικές μπύρες που βρήκα στην εξαιρετική έκδοση του cook book μεζέδες. Είπαμε: δεν είμαστε τεμπέληδες πολυμήχανοι σαν τον Οδυσσέα και συναισθηματικοί είμαστε.
dopios Μια νέα κοινότητα που ενώνει τουρίστες και ντόπιους. Πολλές φορές έχουμε επισκεφτεί ένα τόπο και θα θέλαμε έναν ντόπιο να μας ξεναγήσει. Αυτό αναλαμβάνει να κάνει το dopios. Διαβάστε εδώ
Κοινωνική αλληλεγγύη και στο παρκάρισμα Η εφαρμογή Parking Defenders δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει λύση στο πρόβλημα του parking που αντιμετωπίζουν χιλιάδες άνθρωποι στις μεγαλουπόλεις κάθε μέρα.
Ελληνικές μπύρες: Septem παρασκευάζεται στην Εύβοια. Red donkey Αρωματική μπύρα από την Σαντορίνη. Volkan Κίτρο, μέλι, λυκίσκος... από την Σαντορίνη. Ζέος από το Αργος. Magnus magister από τη Ρόδο.
Όλα αυτά τα αναφέρω σαν παραδείγματα επιχειρηματικότητας. Πολύ θα ήθελα ένα Ανδριώτικο προϊόν, ένα brand name 100% Ανδριώτικο να βγει στην αγορά. Για σκεφτείτε το όσοι-ες το μπορείτε. Σκεφτείτε το, τολμήστε το. Καλά τα μαγαζιά με souvenirs, αλλά λιγοστεύουν αυτοί που τ' αγοράζουν.
* ή και ανάποδα: πολλές μπύρες φέρνουν πολλές ιδέες.
dopios Μια νέα κοινότητα που ενώνει τουρίστες και ντόπιους. Πολλές φορές έχουμε επισκεφτεί ένα τόπο και θα θέλαμε έναν ντόπιο να μας ξεναγήσει. Αυτό αναλαμβάνει να κάνει το dopios. Διαβάστε εδώ
Κοινωνική αλληλεγγύη και στο παρκάρισμα Η εφαρμογή Parking Defenders δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει λύση στο πρόβλημα του parking που αντιμετωπίζουν χιλιάδες άνθρωποι στις μεγαλουπόλεις κάθε μέρα.
Ελληνικές μπύρες: Septem παρασκευάζεται στην Εύβοια. Red donkey Αρωματική μπύρα από την Σαντορίνη. Volkan Κίτρο, μέλι, λυκίσκος... από την Σαντορίνη. Ζέος από το Αργος. Magnus magister από τη Ρόδο.
Όλα αυτά τα αναφέρω σαν παραδείγματα επιχειρηματικότητας. Πολύ θα ήθελα ένα Ανδριώτικο προϊόν, ένα brand name 100% Ανδριώτικο να βγει στην αγορά. Για σκεφτείτε το όσοι-ες το μπορείτε. Σκεφτείτε το, τολμήστε το. Καλά τα μαγαζιά με souvenirs, αλλά λιγοστεύουν αυτοί που τ' αγοράζουν.
* ή και ανάποδα: πολλές μπύρες φέρνουν πολλές ιδέες.
Το cook book Κυκλοφορεί σήμερα με το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής και έχει τα άπαντα του μεζέ
ΑπάντησηΔιαγραφήΙδέα: κατεψυγμένη φουρτάλια
ΑπάντησηΔιαγραφήfrozen fourtalia
Γιατί να είναι η πίτσα κατεψυγμένη; Γιατί;
Έχει ανάψει το κεφάλι μου σαν του Κύρου, χα, χα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδεα αλλα δυστυχως η πατατα χαλαει στην καταψυξη.......Για να μη πω για τα αυγα......
ΑπάντησηΔιαγραφήαποξηραμένη;
ΑπάντησηΔιαγραφήχα
χα
Μια φουρταλίτσα σήμερα θα την φάω...
ΑπάντησηΔιαγραφή"-Είμαι η Θεοπούλα.
ΑπάντησηΔιαγραφή- Είμαι η Σόνια, φοραώ μόνο τα εσώρουχά μου
- Την καλύτερη δουλειά κάνεις. Ψήνεται πάλι ο τόπος σήμερα!"
χαχαχαχαχααχχααχαχα
Ο καύσωνας θέλει ελαφρύ φαγητό και πολλά φρούτα. Που να χορτάσεις όμως μόνο με φρούτα? Ένα κοτοπουλάκι στο φούρνο, δεν είναι ελαφρύ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ανδριώτικη αρμεξιά νομίζω μπαίνει στην κατάψυξη.
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή1 κιλό φρέσκα ή κατεψυγμένα φασολάκια, στρογγυλά, στρουμπουλά χωρίς πολλούς καρπούς μας κάνουν και τα αμπελοφάσουλα.
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 κουτ. σουπ. ξύδι μπαλσάμικο
1 σκελίδα μικρή σκόρδο πολτοποιημένη, προαιρετικά
1 κουτ. σουπ. γεμάτη πέστο βασιλικού
2 φλιτζ τσαγ. καλά γεμάτο παρμεζάνα
Καμιά δεκαριά μικρά ντοματίνια
Καταρχήν, καθαρίζομε και πλένομε τα φασολάκια. Τα ρίχνομε σε μπόλικο βραστό αλατισμένο νερό για 7 λεπτά. Τα τραβάμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνομε αμέσως σε κρύο νερό για 1-2 λεπτά για να διατηρήσουν το χρώμα τους ζωηρό. Έπειτα τα στραγγίζομε και τα ρίχνομε σε ένα ευρύχωρο μπολ. Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνομε το πέστο μαζί με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, και το ξύδι. Τα ανακατεύομε πολύ καλά μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Περιχύνομε με τη σάλτσα τα φασολάκια. Έπειτα κόβομε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτομε στη σαλάτα μαζί με μπόλικη παρμεζάνα, τα ανακατεύομε και σερβίρομε αμέσως.
http://www.mirsini.gr/index.php?id=1210
Καλημέρα καλή Κυριακή σε όλους ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια μπύρα να παράγει η Ανδρός με το όνομα "nautilus" ,,,, καλό;
Ρακί; με το όνομα labico
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαστελοτσιχλες "Λειβαδια" ... χε χε χε
ΑπάντησηΔιαγραφήχο, χο μας έχει βαρέσει η ζέστη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗΜΕΡΟΥΔΙΑ Σ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ !!!!! πολυ ομορφη η σαλατα σου κουτρουλο,,,λεω να την φτιαξω σημερα ,,( εχω ολα τα υλικα ) νασαι καλα !!!! λοιπον κοριτσια;;;; εφτιαξα χτες φουρταλοκεφτεδες,,,,( ειχα λιγη λουζα στο ψυγειο και τολμισα και τους εφτιαξα !!! ηταν υπεροχοι!!!! μαζι με βλητα σαλατα τους αναστεναξαμε !!!λετε να τους κανουμε (ΑΝΔΡΙΩΤΙΚΟΙ ΦΟΥΡΤΑΛΟΚΕΦΤΕΔΕΣ );;;; εδω παντως στην αθηνα μου τους βγαλανε οι φιλοι μας που δοκιμασαν ( ανδριωτικοι φουρταλοκεφτεδες της,,,,,(ντο ρε μι),,,,μεχρι να τους πουν δε;;; μπερδευαν την γλωσσα τους χαχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τι δεν κανουμε κεφτέδες......
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια γραψε μας τη συνταγή ,αυτους δεν τους εχω ξανακούσει!!!!!!!
ΣΤΙΣ 21:30 Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10490&subid=2&pubid=129097847
την προετοιμασια την κανουμε,, οπως κανουμε την φουρταλια,,, και μετα οπως ειναι βρασμενοτηγανισμενη η πατατα βαζουμε δυοσμο η μαντζουρανα τ αφηνουμε να κρυωσουν σε σουρωτηρι!!!!μετα σ ενα μπολ ριχνω ενα αυγο και 4 ασπραδια ( αναλογα πως το θελουμε ναναι) αλατι πιπερι ελαχιστη ριγανη ,,,ριχνω τυρι τριμενο (αμφιλοχιας κιτρινο ,,δεν ειναι πολυ αλμυρο αλλα δενει τα υλικα μου ομορφα)τ ανακατευω ελαφρα,, σαν τους πλαθουμε φροντιζουμε να εχει κομματι πατατα και λιγη λουζα μεσα ,,, πλασιμο αλευρωμα,,λιγο πατημα (σαν να γινεται μια μινη φουρταλιτσα ) και τηγανισμα !!!! μπονα πε τιτ !!!! ευχομαι μια ομορφη νυχτα ναχετε !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή