Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Φίλοι της Καϊρείου Βιβλιοθήκης: Επίσκεψη στην έκθεση "Ενθύμιον Κιουτάχειας"

Οι Φίλοι της Καϊρείου Βιβλιοθήκης διοργανώνουν επίσκεψη στην έκεθση: Ενθύμιον Κιουτάχειας

Ενθύμιον Κιουτάχειας. Αποτυπώσεις της ιστορίας στην κεραμική της Κιουτάχειας. "Οι Φίλοι της Καϊρείου Βιβλιοθήκης"

Με μεγάλη χαρά σας καλούμε την Kυριακή 20 Μαρτίου 2022 και ώρα 13:00 να επισκεφτούμε την έκθεση “Ενθύμιον Κιουτάχειας” και να απολαύσουμε την όμορφη θέα στο Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης (Αγ. Ασωμάτων 22 & Διπύλου) 

Την ξενάγηση, θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα στο υπέροχο καφέ του μουσείου, η βεράντα του οποίου διαθέτει μία από τις ωραιότερες θέες στην Αθήνα. Το εσωτερικό του καφέ έχει ζωγραφίσει η Αγγλίδα καλλιτέχνης Navine G. Khan-Dossos.

Το κόστος ανά άτομο ανέρχεται στα 30€ και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη. 

👉 Καθώς ο αριθμός των επισκεπτών είναι περιορισμένος, λόγω των υγειονομικών μέτρων, παρακαλούμε να δηλώσετε το συντομότερο το ενδιαφέρον σας στην κυρία Έρρικα Καϊρη: 6977 258961

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Το Δ.Σ του Σωματείου
"Οι Φίλοι της Καϊρείου Βιβλιοθήκης"

Οι Φίλοι της Καϊρείου Βιβλιοθήκης διοργανώνουν επίσκεψη στην έκεθση: Ενθύμιον Κιουτάχειας

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την κατάληψη της Κιουτάχειας από τον ελληνικό στρατό τον Ιούλιο του 1921, έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε στο Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης (Αγ. Ασωμάτων 22 & Διπύλου) έκθεση αφιερωμένη στα κεραμικά της Κιουτάχειας.  Η επιμέλεια πραγματοποιήθηκε από τον ερευνητή Ντίνο Κόγια, ο οποίος θα αναλάβει και την ξενάγησή μας.

“Με την έκθεση αυτή δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να έχουν πρόσβαση σε κεραμικά που αποτελούν τεκμήρια του ιστορικού παρελθόντος, με άλλα λόγια να έρθουν για πρώτη φορά σε άμεση επαφή με μια άγνωστη και αφανή πτυχή της Μικρασιατικής Εκστρατείας. Ο πόλεμος, ο ενθουσιασμός της νίκης, η εξατομίκευση μιας μικρής πολυτέλειας, η μελλοντική γαμήλια ευτυχία, αλλά και η επιφυλακτικότητα για την τελική έκβαση της εκστρατείας, αποτυπώνονται, άλλοτε με εμφανή και άλλοτε με αδιόρατο τρόπο, πάνω στα κεραμικά που βγαίνουν από τα καμίνια της Κιουτάχειας λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πρώτη γραμμή του μετώπου. Ο επισκέπτης καλείται να ανακαλύψει τις δικές του αφηγήσεις  και ίσως να δώσει τις δικές του ερμηνείες σε μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν μέσα από ένα σύνολο κεραμικών αντικειμένων με πολλαπλές αναφορές και σημασίες.” lifo.gr/now/entertainment/enthymion-kioytaheias

benaki.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου