Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Πρακτικές συμβουλές νόσησης από κορονοϊό

Ο Δωδεκάλογος του επιβεβαιωμένου κρούσματος

Τι κάνουμε εάν βγει θετικό το τεστ; Πως φροντίζουμε τον εαυτό μας, τους δικούς μας, τι κάνουμε με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας; Με τα κατοικίδια μας; Πολλά ερωτήματα που τις απαντήσεις θα βρείτε στις πληροφορίες που συγκέντρωσα παρακάτω. 

🥺 Δεν χρειάζεται πανικός. Όλα με λίγη τύχη θα πανε καλά, όμως από την άλλη είναι ανευθυνότητα να κυκλοφορούμε στο δρόμο, να μολύνουμε άλλους ανθρώπους, να κάνουμε σα να μην τρέχει τίποτα...

01. Ξεκουραστείτε πολύ. Μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα.

02. Πίνετε πολλά υγρά. Αυτό βοηθά στην αντικατάσταση των υγρών που χάνονται από τον πυρετό. Τα υγρά βοηθούν επίσης στην ανακούφιση του γρατζουνισμένου λαιμού. Νερό, σούπα, χυμός φρούτων και ζεστό τσάι με λεμόνι είναι καλές επιλογές.

03. Πάρτε παρακεταμόλη (όπως depon, Panadol ) για να μειώσετε τον πυρετό. Μπορεί επίσης να βοηθήσει με μυϊκούς πόνους. Μην υπερβαίνετε τη μέγιστη ημερήσια δόση.

04. Κάντε μπάνιο με χλιαρό νερό για να πέσει ο πυρετός. Μην χρησιμοποιείτε κρύο νερό ή πάγο.

05. Χρησιμοποιήστε βαζελίνη σε πονεμένο δέρμα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει εάν το δέρμα γύρω από τη μύτη και τα χείλη σας πονάει από το πολύ τρίψιμο με χαρτομάντιλα.

06. Φοράτε μάσκα προσώπου,υψηλής προστασίας , όταν βρίσκεστε κοντά σε άλλα άτομα. Μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει η εξάπλωση του ιού όταν βήχετε ή φτερνίζεστε.

07. Περιορίσετε την επαφή με άτομα στο σπίτι σας. Εάν είναι δυνατόν, μείνετε σε ξεχωριστό υπνοδωμάτιο και χρησιμοποιήστε ξεχωριστό μπάνιο.

08. Καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας με χαρτομάντιλο όταν βήχετε ή φτερνίζεστε. Στη συνέχεια, πετάξτε το αμέσως στα σκουπίδια.

09. Πλένετε συχνά τα χέρια σας, ειδικά αφού βήχετε ή φταρνίζεστε. Χρησιμοποιήστε σαπούνι και νερό και τρίψτε για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμα σαπούνι και νερό, χρησιμοποιήστε ένα απολυμαντικό χεριών με βάση το αλκοόλ.

10. Μην μοιράζεστε προσωπικά είδη σπιτιού. Αυτά περιλαμβάνουν κλινοσκεπάσματα, πετσέτες, φλιτζάνια και ποτήρια, καθώς και σκεύη φαγητού. 

11. Αποφύγετε την επαφή με κατοικίδια και άλλα ζώα.

12. Καθαρίστε και απολυμάνετε το σπίτι σας καθημερινά. Χρησιμοποιήστε οικιακά καθαριστικά και απολυμαντικά μαντηλάκια ή σπρέι. Προσέξτε ιδιαίτερα να καθαρίζετε τα πράγματα που πιάνετε με τα χέρια σας. Αυτά περιλαμβάνουν πόμολα πόρτας, τηλεχειριστήρια, τηλέφωνα και λαβές στο ψυγείο και τον φούρνο μικροκυμάτων σας. Και μην ξεχνάτε πάγκους, επιτραπέζια, μπάνια και πληκτρολόγια υπολογιστών.

ΠΗΓΕΣ

👉 Τα πάντα από οδηγίες εδώ: eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19

👉 facebook.com/kourkoutipolina

👉 hygeia.gr/odigies-gia-frontida-sto-spiti

2 σχόλια:

  1. Ένα ωραίο καλημέρα στην λιβάδια από την παγωμένη Νέα Υόρκη
    Το μόνο πράγμα που δε μας σώσει από τον κορονοϊό είναι τα εμβόλια δεν υπάρχει άλλη διέξοδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα λαθάκι στο παραπάνω ( Θα μας σώσει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή