Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Διάρρηξη στον Άγιο Κωνσταντίνο στα Λειβάδια Άνδρου

Διάρρηξη στον Άγιο Κωνσταντίνο στα Λειβάδια Άνδρου

Χθες το βράδυ άγνωστοι έσπασαν την πλαϊνή πόρτα της εκκλησίας και μπήκαν στο ναό. Προσπάθησαν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο δεν τα κατάφεραν, πήραν ένα ασύμαντο χρηματικό ποσό, κάποια χρυσά τάματα και προκάλεσαν φθορές σε δυο πόρτες. Στην πόρτα του Ιερού έσπασαν το τζάμι αλλά το κοντομήρι μάλλον τους απέτρεψε και τελικά μπήκαν από τη διπλανή πόρτα (των ανδρών). Η αστυνομία διενεργεί έρευνα. Στην εκκλησία θα έρθει η σήμανση. Η κλοπή μικρή, η ζημιά όμως για την εκκλησία μεγάλη μιας και πρέπει να επισκευαστούν οι πόρτες και τα οικονομικά αυτό τον καιρό είναι πενιχρά. Διακαιώθηκε ο παπα Νίκος που δεν ήθελε να κρατά χρήματα στην εκκλησία, πολλές φορές η σχολαστική τήρηση των κανόνων είναι σωτήρια. 

Διάρρηξη στον Άγιο Κωνσταντίνο στα Λειβάδια Άνδρου

Διάρρηξη στον Άγιο Κωνσταντίνο στα Λειβάδια Άνδρου
Κάσα, μάρμαρο, κουρτίνα από μέσα... θέλουν επισκευή

«Σα να κλέβεις εκκλησία»
Κάποτε οι κλοπές εκκλησιών ήταν ανίερο και ανήκουστο γεγονός, στα χρόνια μας που όλα έχουν ισοπεδωθεί πάει να γίνει δυστυχώς συνήθεια. Και μη χειρότερα!

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα στα όμορφα λιβάδια
    Κρίμας αυτοί οι αλήτες θα είναι μικρά Στην ηλικία Άρχισαν από μικρές εκκλησίες και τώρα Παίρνουν θάρρος και προχωράνε σε μεγαλύτερες και πιο κεντρικές
    κάτι τέτοια έκαναν όταν Άνοιγαν τα σπίτια πριν τρια τεσσερά χρόνια
    Καλό είναι να έχουνε όλες οι εκκλησίες κάμερες και σε κεντρικά σημεία Του νησιού
    Εάν χρειαστεί ρίχνεις και μια ματιά ποιος κυκλοφοράει τα βράδια για σκουπίδια για κλεψιές και Αλλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα μια άσχημη Κυριακή για το χωριό μας, μας κλέψανε την εκκλησία μας, έγιναν ζημιές, ευτιχος που ο παπά Νίκος είχε προβλέψει το κακό, και προλάβαμε τα χειρότερα. Όλοι μαζί θα φτιάξουμε τις ζημιές της δικιά μας εκκλησίας. Και μετά από τα πρωινά νέα, ακούμε και για τον χαμό της Δήμητρας Ψαρρου, μια προσχαρη Λειβαδιανη που αγαπούσε το χωριό της. Θα σε θυμωμαστε πάντα με αγάπη, θερμά συλληπιτιρια στην οικογένεια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή