Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Νέα μαθήματα αρχαρίων Τάι Τσι & Τσι Κονγκ στην Άνδρο


Ζούμε σε μία περίοδο όπου η ανησυχία, ο φόβος και το στρες, είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν και επιδρούν πάνω στο ανοσοποιητικό σύστημα, κάνοντας το αδύναμο και ευάλωτο σε ασθένειες. Δοκίμασε κάτι διαφορετικό και ενδυνάμωσε το ανοσοποιητικό σου, τους μύες, τα οστά αλλά κυρίως μείωσε το στρες. Δοκίμασε να εξασκηθείς στο Τάι Τσι και το Τσι Κονγκ! Ως άμεσα αποτελέσματα είναι η αύξηση της ευεξίας και η καλή διάθεση του ασκούμενου.


Τα μαθήματα γίνονται σε εξωτερικό χώρο 
Νέα μαθήματα αρχαρίων θα ξεκινήσουν από τις 12 Οκτωβρίου. Κάλεσε στο 6937236362 ή στείλε email: info@onefootforward.gr για περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και το κόστος. onefootforward.gr

Τι είναι το Τάι Τσι

—Το ΤΑΙ ΤΣΙ είναι πλήρες σύστημα άσκησης για το σώμα και τον νου, που αναπτύχθηκε στην Κίνα.
—Κάθε άσκηση έχει μελετηθεί προσεκτικά και σε βάθος, ώστε να επιδρά ιδιαίτερα ευεργετικά στη σωματική, νοητική και ψυχική υγεία του ανθρώπου.
—Η φιλοσοφία του στηρίζεται πάνω στις αρχές του yin και του yang τις δυο αντίθετες δυνάμεις. Οι φόρμες του Τai chi είναι συγκεκριμένες κινήσεις που εκφράζουν τη δύναμη της ζωής που συνεχώς αλλάζει και κυλάει. Ο σταθερός ρυθμός επιτρέπει στο υποσυνείδητο να ησυχάσει και να συγκεντρωθεί. Οι κινήσεις μαθαίνονται σε διάστημα κάποιας χρονικής περιόδου, παρακολουθώντας τακτικά τα μαθήματα.
—Στην εποχή μας εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο κάνουν τάι τσι τσουάν, αφού έχει αποδειχθεί μέσα από ιστορία αιώνων, ότι αποτελεί αποτελεσματική μέθοδο αυτοάμυνας απέναντι στις δυσκολίες της καθημερινής ζωής.

Οφέλη

—Η συνεπής και μακροχρόνια μαθητεία στο Τάι Τσι προσφέρει ποιότητα ζωής.
—Γυμνάζει ήπια το σώμα, χαρίζει ισορροπία, ευλυγισία, ζωντάνια, δύναμη, αντοχή, λύνει και χαλαρώνει όλο το μυικό σύστημα, βοηθάει στην αντιμετώπιση των συναισθηματικών και νοητικών εντάσεων, δυναμώνει τη μνήμη και το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει τις σωματικές και νοητικές λειτουργίες.

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του τρόπου εξάσκησης στο Τάι Τσι 

—Η άσκηση σε κίνηση
—Η απαλή και γαλήνια κίνηση με ροή σε αργό ρυθμό
—Οι συνεχείς και σταδιακές διατάσεις του σώματος
—Η ανάπτυξη της ικανότητας απομνημόνευσης πολλών διαφορετικών κινήσεων με συγκεκριμένη αλληλουχία στην φόρμα
—Ο συνδυασμός της κίνησης με την αναπνοή
—Η συγκέντρωση του νου σε όλη την διάρκεια της άσκησης.

Λόγω του ήπιου τρόπου άσκησης, το τάι τσι τσουάν μπορεί να ταιριάξει σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, σωματότυπου και φυσικής κατάστασης.

Η ευεργετική επίδραση του τάι τσι τσουάν αποδεικνύεται με βάση την εμπειρία , αλλά και την επιστημονική έρευνα. Όλο και περισσότεροι γιατροί και νοσοκομεία στη Δύση συνιστούν την τέχνη αυτή στους ασθενείς τους, ενώ στην Κίνα είναι τακτική και θεσμός χρόνων.

Τι είναι το Τσι Κόνγκ 

Το Τσι κόνγκ είναι ένα είδος αρχαίας κινέζικης αναπνευστικής άσκησης με ειδικές τεχνικές ανάλογα το σύστημα. Η ηρεμία και η χαλάρωση είναι τα δύο κύρια σημεία του Τσι κόνγκ. Λειτουργεί σαν ιατρική άσκηση σύμφωνα με την Κινέζικη Ιατρική δουλεύει στους μεσημβρινούς, τα κανάλια, και τα σημεία του βελονισμού. Διευκολύνει την ροή του αίματος και κρατά το σώμα σε καλή κατάσταση προλαμβάνοντας τις αρρώστιες. Βοηθά στην επανάκτηση της χαμένης ενέργειας. Υπάρχουν πολλά είδη τσι κόνγκ. Κάποια είναι πιο απλά και κάποια πιο πολύπλοκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου