Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Η Άνδρος στο πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης

Η Άνδρος επιλέχθηκε, μαζί με άλλους 4 Δήμους, για την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος ανακύκλωσης. Στη συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λότσαρης είπε: 
«Οι Ανδριώτες θα αγκαλιάσουν αυτό το πρόγραμμα. Θέλω πολύ να ευχαριστήσω τον υπουργό εσωτερικών κύριο Θεοδωρικάκο τους εκπροσώπους της ανταποδοτικής ανακύκλωσης για την μέχρι τώρα συνεργασία μας, και να πω ότι, επειδή εκπροσωπώ έναν τουριστικό προορισμό, η ανακύκλωση και η εν γένει σωστή διαχείριση των στερεών αποβλήτων, αλλά και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι πολιτισμός και μέσο τουριστικής προβολής. Να ξέρετε μέσα από στατιστικές έρευνες που έχουν γίνει οι επισκέπτες μας, που είναι από όλο τον κόσμο, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα διαχείρισης αποβλήτων και για μας αυτό φαντάζει ως η μεγάλη ευκαιρία να ξεκινήσουμε σωστά για να κάνουμε την κυκλική οικονομία και την ανακύκλωση τρόπο ζωής».


Ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης μαζί με τους αντιδημάρχους Δημήτρης Γιαννίση, Νίκο Μουστάκα τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο. 


Στη συνάντηση ήταν ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, οι Δήμαρχοι/αντιδήμαρχοι Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Ιωαννίνων και Ναυπλίου.
Η ανακύκλωση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η κυβέρνηση βοηθά τον Δήμαρχο, διότι μόνος και έρημος ο Δήμαρχος... τι να έκανε; Τώρα σα να φαίνεται κάτι ελπιδοφόρο στον ορίζοντα. Άντε γιατί να ξεχωρίζουμε τα σκουπίδια και να πηγαίνουν όλα στη χωματερή είναι μεγάλη αμαρτία. Με το καλό! Μπράβο Δήμαρχε!
Το κείμενο και οι φωτογραφίες είναι από το Facebook
του Δήμαρχου Dimitris Lotsaris

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα λιβάδια αντί βροχερή Νέα Υόρκη
    Καλή επιτυχία στην ανακύκλωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να κρατάμε και μικρό καλάθι γιατί ο,τι γυαλίζει δεν είναι χρυσός...
    Λχ δεν είμαστε από τους πρώτους, πολλοί άλλοι δήμοι έχουν ήδη μπλέξει με αυτή την εταιρεία, η οποία δεν έχει και τόσο αθώο παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ... και σίγουρα δεν λύνεται το πρόβλημα με μερικά τέτοια "σπιτάκια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή