Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου


Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος έγραψε σήμερα στο FB facebook.com/ghatzimarkos

Στην Ανδρο, χθες το απόγευμα, όπου από το λιμάνι πήγαμε κατευθείαν στο εργοτάξιο του νέου σχολείου που κτίζεται στην Χώρα. 

Ενα νέο σχολείο δυναμικότητας 225 μαθητών, με χρηματοδότηση απο τους Ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας μας που ο Δήμος Ανδρου μελέτησε, δημοπράτησε και επιβλέπει.

Το νέο σχολείο, θα είναι έτοιμο την άνοιξη του 2023 και ταυτόχρονα, μέσα απο το Ειδικό Πρόγραμμα Συντήρησης Σχολικών Μονάδων που η Περιφέρεια μας έφτιαξε για την χρηματοδότηση των Δήμων που έχουν και την σχετική αρμοδιότητα, ο Δήμος Ανδρου μπαίνει στην 3η Φάση Χρηματοδότησης, αφού προχώρησε γρήγορα και αποτελεσματικά στην απορρόφηση της 1ης και της 2ης. 

Στον Δήμαρχο Ανδρου Δημήτρη Λοτσάρη και στον Επαρχο Ανδρου Δημήτρη Λάσκαρη, η δική μας δέσμευση είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα στο πλευρό του νησιού τους, με την ίδια αγάπη και αφοσίωση που το κάνουν και αυτοί ✌️

4 σχόλια:

  1. Μπράβο σε ολους τους εμπεκόμενους

    Ι.Μ.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα στα όμορφα Λιβάδια και χρόνια πολλά αυτή Την μεγάλη μέρα για το νησί μας και για όλο τον κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΥΠΑΜΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ,αλλά υπάρχει σημαντική Αβεβαιότητα - Εκκρεμότητα ως προς την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Μελέτη Ενεργειακής Αποδοτικότητας - που μάλλον δεν έχει υπάρξει , εξ'ου και τα υποστυλώματα από Οπλ. Σκυρόδεμα στην προσοψη (στην φωτο.) ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ περικυκλική θερμομονωτική Προστασία. Αυτό το καθιστά ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για Χρήση με βάση την Ελληνική Νομοθεσία για τα Νέα Δημόσιου χαρακτήρα Κτιρια μετα το 2019 και τις Ευρωπϊκες Οδηγίες που ενσωματώθηκαν !! Μάλιστα προσφέρθηκα ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ να εκπονήσω έγκαιρα την σχετική Μελέτη Ε.Α., αλλά κανείς κε των κυρίων Δημάρχου και Επάρχου δεν μου έχει απαντήσει - 1 ολόκληρο χρόνο μετά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Ανώνυμε σου "πετσόκοψα" το σχόλιο. Αν γράψεις το ονοματεπώνυμο σου ευχαρίστως να το δημοσιεύσω. Ένα blog "εργοτάξιο συναισθημάτων" έχω δεν θέλω να αρχίσω τους καυγάδες, δεν μου πάνε. Ελπίζω να καταλαβαίνεις.

    Τι μας λέτε κύριε Καλλιβρούση...στην φωτογραφία τέτοιοι επιστήμονες επιθεωρούν και θαυμάζουν. Τι αξία έχουν Αρχιτέκτονες Μηχανικοί κι άλλοι ασήμαντοι μπροστά στους πολιτικάντες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή