Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Θεοδόσης Σουσούδης: Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων covid19

"Τα κρούσματα είναι πολλά και οι εμβολιασμοί βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο"...
η αλήθεια πάντα βοηθά στην επίλυση του προβλήματος. 


ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ COVID19. 

ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ, Με την έλευση του 2022 ο αριθμός των κρουσμάτων τόσο ανά την Ελλάδα, όσο δυστυχώς και στο νησί μας.
Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχουμε 971 κρούσματα, ενώ μόνο για τον Μάρτιο είναι 377 !!! κρούσματα.
Κάποια από αυτά, ευτυχώς λίγα, χρειάστηκαν διακομιδή στην Αθήνα ή Σύρο. Δυστυχώς κάποια ελάχιστα περιστατικά κατέληξαν. 

ΕΚΛΕΙΣΑΝ Τάξεις και τμήματα σχολείων, άνθρωποι δεν πήγαν στις δουλειές τους και φυσικά όλο αυτό είναι μια μεγάλη ταλαιπωρία για όλους. 
Η αγωνία και η θλίψη κυριαρχεί με την αναγγελία ενός νέου κρούσματος και γι αυτό πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν προσεκτικοί και προνοητικοί ώστε να το περιορίσουμε στο ελάχιστο.

ΜΟΛΙΣ ΣΕ ΔΥΟΜΙΣΗ ΜΗΝΕΣ, το ποσοστό κρουσμάτων είναι μεγάλο γα το νησί μας, όπου υπάρχει διάσπαρτος και λίγος πληθυσμός, σε σχέση με άλλα νησιά. 

Για παράδειγμα η Σύρος όπου κατοικούν μέσα στην μικρή Ερμούπολη τουλάχιστον 20.000 κάτοικοι, όταν ανακοινώνει 30 περιστατικά, δεν μπορεί να συγκριθεί με όλη την Άνδρο που δεν ξεπερνάμε τους 7.500 κατοίκους, όταν ανακοινώνει 20 ή και ακόμα λιγότερα περιστατικά. 

ΕΥΤΥΧΩΣ ενώ έχουμε έναν ιό με μεγάλη μεταδοτικότητα είναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ η νοσηρότητα.  

Δεν  πρέπει όμως να εφησυχάζουμε γιατί μέσα από τα πολλά κρούσματα μπορεί να προκύψουν δύσκολες περιπτώσεις. 

ΔΙΑΚΟΜΙΣΘΗΚΑΝ τα περισσότερα περιστατικά, με το πλωτό του Λιμενικού και γι αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο προσωπικό του Λιμενικού σώματος της Άνδρου, καθώς και στον Λιμενάρχη Θ. Κραψίτη, που πάντα χωρίς καμία ολιγωρία βρίσκονται σε ετοιμότητα και διάθεση για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.
Αξίζει να ευχαριστήσουμε και το ΕΚΑΒ, όπου πραγματοποίησε αρκετές αεροδιακομιδές και μάλιστα στην τελευταία, ειδική ομάδα διασωλήνωσε την ασθενή πριν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας. Το ιδιωτικό ελικόπτερο μπορεί να βοηθήσει πολύ στην περίπτωση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί το ΕΚΑΒ, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να μεταφέρει ασθενή που νοσεί με covid19.

Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: να σημειώσουμε ότι είναι μεγάλη, στο θέμα της ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για τους εμβολιασμούς και επίσης για  την κάκιστη διαχείριση των κονδυλίων για την αντιμετώπιση του ιού, όπου το κράτος έχει δώσει στον Δήμο μας. 

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ με χρήματα που πηρε ο δήμος για αντιμετώπιση covid19, να ξοδεύονται χρήματα για:
-ΑΛΟΓΙΣΤΗ αγορά ΚΑΥΣΙΜΩΝ περισσότερο από 170.000 ευρώ!!!, σύμφωνα με τον προυπολογισμό.
-Για αντικατάσταση συστημάτων ύδρευσης 35.000 ευρώ,
-για επισκευή πλυντηρίου κάδων αυτοκινήτου 24.000 ευρώ , το οποίο είναι αμφίβολο αν έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστες φορές,
-για εργασίες σε καθαρισμούς με μηχανήματα έργου 10.000 ευρώ και
-σε ΑΣΧΕΤΕΣ με τον covid19 προσλήψεις και πολλά άλλα άσκοπα έξοδα ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ευρώ, που δεν είναι της παρούσης.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΕΝ, ΔΕΝ έχει προβεί ο δήμος σε αγορά της ειδικής κάψουλας μεταφοράς ασθενούς, του μοριακού αναλυτή και ικανού προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, όπως δεν γίνονται σωστά και τακτικά απολυμάνσεις δημόσιων χώρων.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ: πρέπει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, που βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο στο νησί μας σε σχέση με άλλους δήμους και επιπλέον να υπάρχει η ανάλογη προφύλαξη, έτσι ώστε να διαφυλαχτούν εκείνοι οι άνθρωποι στις διάφορες οικογένειες, όπως οι υπερήλικες και εκείνοι με υποκείμενα νοσήματα. 

Συγχρόνως όσα παιδιά παρουσιάζουν το οποιοδήποτε σύμπτωμα να ΜΗΝ πηγαίνουν σχολείο.
Τέλος να τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο του ελέγχου με τα ειδικά test, από όσους ήρθαν σε επαφή με περιστατικό covid19.

https://www.facebook.com/sousoudis

3 σχόλια:

  1. Σωστές οι επισημάνσεις του κ.Σουσούδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. …και λογικές. Να κρύβουμε κάτω από το χαλί τα κρούσματα είναι επικίνδυνο, δεν χρειάζεται πανικός ούτε εφυσιχασμός. Σωστά μίλησε ο γιατρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα στα όμορφα λιβάδια
    Πολύ σωστά το έχουνε ντροπή να πούνε πως έχουνε κορονοϊό Η κάποια άλλη αρρώστια και το κρύβουνε και κολλάνε τους υπόλοιπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή