Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Μια συνηθισμένη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Άνδρου


Στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Άνδρου πολλές φορές οι τόνοι ανεβαίνουν, οι διαφωνίες είναι συστατικό της δημοκρατίας, οι κατηγορίες δε νομίζω... μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή εδώ... για πληρέστερη ενημέρωση παρακάτω μπορείτε να διαβάστε τα δυο Δελτία Τύπου και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του. 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΤΡΙΤΗ 22.03.2022 

Δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης: Υποβολή προτάσεων για νέες ασφαλτοστρώσεις σε Βιτάλι, Βόρη, Αγ. Ιωάννη, Καπαριά, Πλάκα και Αγ. Ελεούσα

Ο Δήμος μας υπέβαλε τέσσερις (4) προτάσεις χρηματοδότησης στη Δράση «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τους παρακάτω δρόμους:

—Αγία Ελεούσα - Παλαιόπολη 500μ. και Αγίου Ιωάννη-Μακροτάνταλο 1150μ.|
—Παραλία Βιταλίου προς Βιτάλι 1000μ.
—Άρνη προς παραλία Βόρης 1050μ.
—Καπαριά προς συνοικισμό Τζέο 230 m., οδό προς «Πλάκα» 600m. και οδό από Αλαμανιά προς Τζέο 450μ. 

Μοναδική παραφωνία στην προσπάθεια βελτίωσης και αναβάθμισης του νησιού μας αποτέλεσε για μια ακόμη φορά η κ. Τασούλα Μαμάη.

Η ανωτέρω πρόταση ήρθε προς ψήφιση σε έκτακτη σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αφού μόνο έτσι θα προλάβαινε ο Δήμος την καταληκτική προθεσμία της 18ης  Μαρτίου του 2022 για την υποβολή της. Να σημειωθεί, ότι η πρόσκληση άνοιξε στις 23/12/2021 και για το παραπάνω οδικό δίκτυο δεν υπήρχε καμία μελέτη.

Σε χρόνο ρεκόρ υπογράφηκε σύμβαση για τις μελέτες στις 31/12/2021, οι οποίες παρελήφθησαν και αξιοποιήθηκαν έγκαιρα με συντονισμένες ενέργειες από την τεχνική υπηρεσία και η υποβολή κατέστη δυνατή.

Δυστυχώς η κ. Τ. Μαμάη καταψήφισε τη διαδικασία, πράγμα που σημαίνει ότι εάν οι υπόλοιποι σύμβουλοι την ακολουθούσαν ο Δήμος θα έχανε τις προθεσμίες και ΔΕΝ θα υπέβαλε πρόταση για τη χρηματοδότηση των ανωτέρω έργων.

Μετά η ίδια ψήφισε την υποβολή της πρότασης για τη χρηματοδότηση των οδών!!!

«Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ!»

Προσπάθησε να μπλοκάρει την υποβολή της πρότασης και όταν είδε ότι αυτό δεν «περνάει» τότε την ψήφισε.

Λυπόμαστε που ο λαϊκισμός και η μικροπολιτική σκοπιμότητα χαρακτηρίζουν τις αποφάσεις της κ. Τ. Μαμάη. Λυπούμαστε που ακολουθεί έναν δρόμο που μόνο κακό κάνει στο νησί μας. 

Εμείς χαιρετίζουμε την παρουσία της στις Οικονομικές Επιτροπές μετά από την παραπομπή της στο Δ.Σ. με το ερώτημα της αντικατάστασής της και ελπίζουμε να συνεισφέρει παραγωγικά και όχι να ασκεί μικροπολιτική εις βάρος της προόδου της Άνδρου.

Θα συνεχίζουμε και θα προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα που παρουσιάζεται από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους, με στόχο τη δημιουργία υποδομών που το νησί μας στερείται χρόνια.

Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πέρα από τους τακτικισμούς της κ. Μαμάη, που μόνο στόχο έχουν να μπλοκάρουν την πρόοδο της Άνδρου.

Με το βλέμμα στις επόμενες γενιές και όχι στις επόμενες εκλογές, κ. Μαμάη σας καλώ να επιστρέψετε στην κανονικότητα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΛΟΤΣΑΡΗΣ

🖋  🖋  🖋  🖋  🖋  🖋  🖋  🖋  🖋  🖋  🖋  🖋

 ΤΑΣΟΥΛΑ ΜΑΜΑΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Δημοτική Σύμβουλος Τασούλα Μαμάη: Ένα ακόμα δείγμα "Συνεδρίασης" της ΟΕ
Πριν στεγνώσει το μελάνι ακόμα από την πρόσφατη περιγραφή  του τρόπου συνεδριάσεων της ΟΕ Άνδρου, ο κ. Λοτσάρης επιχειρεί, να αναφερθεί στο πρόσωπο μου και να με παρουσιάσει ως  επιθυμούσα να παρεμποδίσω το «έργο» του σε «δελτίο τύπου» που δημοσίευσε.

Είναι άξιο απορίας το γεγονός, ότι επέλεξε μία συγκεκριμένη συνεδρίαση για να με συκοφαντήσει, όταν η  διαδικασία που τηρήθηκε σε αυτή την συνεδρίαση, τον αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο.  

Τι συνέβη;

Την Τετάρτη 16/03/2022, ο κ. Λοτσάρης απέστειλε πρόσκληση για «έκτακτη» συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής με μήνυμα email στις 5:08 μμ και μας καλούσε να αποστείλουμε τις ψήφους μας για 4 θέματα, με -μήνυμα πάντα- στο χρονικό διάστημα (20:00-21:00) το ίδιο απόγευμα. Τα θέματα της συνεδρίασης αφορούσαν σε προτάσεις υποβολής αιτημάτων για την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας. 

1)  Στο «δελτίο τύπου» που δημοσίευσε χθες, αναφέρει ότι προσπάθησα να «μπλοκάρω την διαδικασία» στην προαναφερόμενη «συνεδρίαση» για την υποβολή προτάσεων οδοποιίας!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ! Η αλήθεια είναι ότι συγκάλεσε «έκτακτη» συνεδρίαση στην οικονομική επιτροπή ενώ, γνώριζε και του  είχε ανακοινωθεί από τριμήνου (23 Δεκεμβρίου 2021) η πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την Δράση: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις»! Ακόμη  γνώριζε από ένα μήνα νωρίτερα (14 Φεβρουαρίου 2022) ότι  ο Δήμος όφειλε να υποβάλλει τις προτάσεις του στο Υπουργείο!  ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ λοιπόν είναι, ότι ο κ. Λοτσάρης επιχείρησε να μας παραπλανήσει και να υφαρπάξει την ψήφο μας χαρακτηρίζοντας ψευδώς ως «έκτακτη» την διαδικασία! Προφανώς και δεν συνηγορώ σε «έκτακτες» συνεδριάσεις που δεν βασίζονται σε  νόμιμους λόγους! Το γιατί προσπάθησε να μας εξαπατήσει δηλώνοντας ως «επείγον» ένα θέμα γνωστό από καιρό, αυτό είναι ελεύθερος ο καθένας να σκεφτεί ό,τι θέλει! Σημειωτέο ότι, όταν δηλώνεται ως «έκτακτη» η συνεδρίαση, γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες οπότε μηδενίζεται σχεδόν ο χρόνος που έχουν τα μέλη στην διάθεση τους για να μελετήσουν τα θέματα και να ζητήσουν στοιχεία. Επικίνδυνες καταστάσεις!!

2) Η όλη διαδικασία της εν λόγω συνεδρίασης, αποτελεί μνημείο προχειρότητας και μας προσβάλλει σαν μέλη της οικ. επιτροπής, αφού για παράδειγμα στα 3 από τα 4 θέματα,  κληθήκαμε να εγκρίνουμε μελέτες και τεύχη δημοπράτησης,  τα οποία ουδέποτε μας προσκομίστηκαν και αγνοούμε παντελώς την ύπαρξη τους έως και σήμερα! Το αποκορύφωμα είναι, ότι ενώ μας κάλεσε να ψηφίσουμε συγκεκριμένες εισηγήσεις για υποβολές προτάσεων έργων οδοποιίας,  μας τις απέστειλε όχι μόνο  ανυπόγραφες αλλά παράλληλα απουσίαζε  και το όνομα του εισηγητή!

 Ο κ. Λοτσάρης λοιπόν, επιχείρησε ψευδόμενος κατ’εξακολούθηση και χωρίς ντροπή, χωρίς στοιχειώδη αυτοσεβασμό, χρησιμοποιώντας ένα χείμαρρο ύβρεων και  συκοφαντικών χαρακτηρισμών να με παρουσιάσει ως θέλουσα να δημιουργήσω εμπόδια, όταν ΕΧΩ ΨΗΦΙΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟΠΟΙΪΑ, παρόλο που  μας κάλεσε να συμμετέχουμε σε μία παράτυπη διαδικασία αποκρύπτοντας εσκεμμένα ή όχι τα απαραίτητα στοιχεία επί των οποίων θα έπρεπε να  αποφασίσουμε!

ΣΥΝΕΠΩΣ

Είναι μονόδρομος η Οικονομική Επιτροπή  να προχωρήσει όπως οφείλει εδώ και δύο χρόνια, ΑΜΕΣΑ σε ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ και σε ζωντανή μετάδοση (live streaming) υπό το άγρυπνο βλέμμα των Ανδριωτών!

Τασούλα Μαμάη
Δημοτική Σύμβουλος Άνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου