Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Πότε θα γίνει η σύνδεση της αποχέτευσης Λειβαδίων με τον βιολογικό;

Αυτό το καφέ νερό άραγε με τι μοιάζει; Μ' αρέσει που δίπλα βοσκάνε προβατάκια.

Σπανίως σχολιάζω τα Δελτία τύπου του Δήμου... όμως πιο γενικόλογο δελτίο από αυτό που έστειλε σήμερα δεν υπάρχει. Μια περίληψη της ιστορίας χωρίς να ειπωθεί το σημαντικό Πότε θα γίνει η σύνδεση. Πότε κύριε Δήμαρχε; Την ιστορία και την προϊστορία την γνωρίζουμε, το πότε μας ενδιαφέρει… (επίσης γιατί Κυριακή της Αποκριάς ΔΤ;)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΣΑΡΙΑΣ - ΛΕΙΒΑΔΙΩΝ

Ολοκληρώθηκε το έργο αποχέτευσης της Μεσαριάς, ενώ στην τελική ευθεία βρίσκεται και η αποχέτευση των Λειβαδίων. Το κυρίως έργο ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε το 2022.

Σήμερα στη Μεσαριά έχει ολοκληρωθεί ο κεντρικός αγωγός σύνδεσης, καθώς και τα φρεάτια. Από τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η σύνδεση των σπιτιών του οικισμού.

Αντιστοίχως στα Λειβάδια εκκρεμεί η τελική σύνδεση του αντλιοστασίου με ηλεκτρικό ρεύμα από το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και οι σχετικές δοκιμές που θα ακολουθήσουν, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των αντλιών. Στη συνέχεια θα αρχίσει και εκεί η σύνδεση των οικιών του οικισμού με το δίκτυο αποχέτευσης. Σημειώνεται ότι, τα λύματα και από τους δυο οικισμούς θα καταλήγουν στην Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού στην Χώρα.

Το έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 427.940 € και καλύπτεται από το επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης» 2014-2020.

Το έργο ξεκίνησε από την αρχική σύνδεση της Μεσαριάς το 2010 επί δημαρχίας Μανώλη Βάμβουκα με τη συνδρομή του Νίκου Θεολόγου. Στην δεύτερη φάση προχώρησε επί δημαρχίας Σουσούδη μετά από τη μελέτη και των Λειβαδίων. Η μελέτη ήταν δωρεά του Αλκιβιάδη Τάτου, ο οποίος για μια ακόμα φορά βρέθηκε στο πλευρό του Δήμου χρηματοδοτώντας βασικές υποδομές του νησιού.

Το έργο (μετά από αποχώρηση του πρώτου μειοδότη και την ανάληψη από τον δεύτερο) εκτελέστηκε από την διοίκηση μας μεταξύ 2021 και 2022. Με την ολοκλήρωση των δυο αυτών δικτύων με τις συνδέσεις των οικιών Μεσαριάς και Λειβαδίων θα λυθεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των δυο οικισμών, θα αναβαθμιστεί η καθημερινότητα των κατοίκων, θα προστατευθεί το περιβάλλον και θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα στα όμορφα λιβάδια από την όμορφη Αρούμπα
    Υπομονή Άννα αλλά 20 χρόνια και βάλε θα έχει τελειώσει το έργο τα ελληνικά δεδομένα και υποσχέσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει ένας άγιος στην χάρη του οποίου υλοποιούνται όλα τα απίθανα, αλλά η ανατροφή μου δεν μου επιτρέπει να αναφέρω το όνομά του. Ανήμερα λοιπόν αυτού θα συνδεθούν και τα Λειβάδια και η Μεσαριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτος απο προϊστορία και ιστορία εμεις στα Λειβαδια ,γνωρίζουμε και απο αποφράξεις μη το ξεχναμε.....εχουμε φάει τη βρωμιά με το τσουβάλι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή