Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Διάνοιξη Δρόμου «Αντρέα-Φιρόγια» του χωριού Συνετί Άνδρου


Τρίτη Ανοικτή επιστολή - καταγγελία κατά της Δημοτικής αρχής Άνδρου της 28-2-22 του Αντιναυάρχου ε.α. Ν. Καλλιβρούση Π.Ν. για τον δρόμο πυρασφάλειας στο Συνετί. 

Η «Στάμνα της Υπομονής» Ξεχείλισε

1. Σε Δύο μήνες ξεκινάει η Αντιπυρική περίοδος 2022, η οποία σύμφωνα με το Σχέδιο ΙΟΛΑΟΣ του Δήμου Άνδρου θα διαρκέσει από 1-5-22 μέχρι 31-10-22!!!

2. Η Τριανδρία που «διαχειρίζεται» τα του Δήμου Άνδρου από τον Νοέμβριο 2019, ΕΧΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ για την Διάνοιξη του Δρόμου «Αντρέα-Φιρόγια» του χωριού Συνετί Άνδρου

ΠΑΡΑ:

α) Τις Συστημένες Επιστολές, Ανακοινώσεις Τύπου και τις Καταγγελίες που Έχουν Εκδοθεί επί του θέματος.

β) Τα Έγγραφα και τα Ηλεκτρονικά Ταχυδρομεία που έχουν Εκδοθεί από τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τις Ανεξάρτητες αρχές του Ελληνικού Κράτους.

γ) Τις Εφιαλτικές Στιγμές που πέρασαν οι Κάτοικοι του χωριού Συνετί στην μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου 2020!!!

δ) Την Τέταρτη κατά σειρά Υπενθύμιση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Η Δημοτική Αρχή της Άνδρου Συνεχίζει Να Μην Απαντά επί Τριάντα Ημέρες. Η εν λόγω υπενθύμιση με αριθ. πρωτ. 4366/2-2-22 δημοσιοποιείται στο Τέλος του κειμένου προς ενημέρωση Όλων!!!

ε) Την Γνωμάτευση της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου με αριθ. πρωτ. 1611Φ701.01/1-9-20 που αφορά την Αναγκαιότητα Ύπαρξης Δρόμου Πυροπροστασίας στο χωριό Συνετί που Εστάλη στον Δήμο Άνδρου ως Υπηρεσία Προς Ενέργεια!!!

3. Η Τριανδρία που «διοικεί» τον Δήμο Άνδρου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ τις Μελέτες που Απομένουν για την Ωρίμανση και την Ένταξη της Χρηματοδότησης του Δρόμου Πυρασφάλειας Συνετί, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όπως έχει κάνει με τα αντίστοιχα Έργα Αγροτικής Οδοποιίας των χωριών Γαυρίου και Κορθίου ύψους 1,2 εκατ. Ευρώ (Ανακοινώσεις Τύπου Δήμου Άνδρου 11/8/21 και 30/10/21)!!!

4. Πότε Επιτέλους η Δημοτική Αρχή της Άνδρου ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Να Κρατά αυτή την «Επιλεκτική Απραξία» και την «Εκδικητική Συμπεριφορά» σε Ένα Ολόκληρο Χωριό!!!

5. Η Δημοτική Αρχή της Άνδρου ΕΚΤΟΣ από την Ενημέρωση που Υποχρεούται, Να Κάνει προς τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου σύμφωνα με το έγγραφο της με αριθ. πρωτ. 4360/2-2-22, ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, που είχαν συμπεριληφθεί στην Πρώτη Καταγγελία της 14-9-21, τα οποία ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΑΚΟΜΗ:

α) Για την Δημιουργία Δυσκολιών στην πρωτοκόλληση των Υπευθύνων Δηλώσεων από την Γραμματεία του Δήμου Άνδρου, Ζητούσαν «Γνήσιο Υπογραφής» σε Όλες τις Υπεύθυνες Δηλώσεις, παρά την φυσική παρουσία των ιδιοκτητών και την επιτόπια υπογραφή των Δηλώσεων!!!

β) Στα Δύο Απαντητικά Έγγραφα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με αριθ. πρωτ. 6547/15-6-21 και 7088/28-6-21, Έγινε «ΣΚΟΠΙΜΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ» Μόνο στην Συστημένη Επιστολή της 10-6-20 με σκοπό Να Κρυφτούν οι Ευθύνες και οι Υπερβολικές Καθυστερήσεις του Δήμου Άνδρου. Αποκρύφτηκε η Συστημένη Επιστολή της 11-12-20 στην οποία ΕΖΗΤΕΙΤΟ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο Δήμος Άνδρου!!! Επιπλέον στα ίδια Έγγραφα της Τεχνικής Υπηρεσίας, ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΚΡΥΨΗ της Επιστολής του Δήμου με Α.Π. 5099/14-5-21 που Διαβιβάστηκε προς τους Ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων, εκ των οποίων η πλειοψηφία ΕΧΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΘΕΤΙΚΑ (14 Στους Συνολικά 20)!!!

6.  Όλα τα Έγγραφα, Ανακοινώσεις Τύπου, Καταγγελίες κ.λπ. που Έχουν Συμπεριληφθεί στην Παρούσα Καταγγελία, ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ στα Μέσα Ηλεκτρονικής Ενημέρωσης Άνδρου και Κυκλάδων, για να γίνει Γνωστό σε Όλους τους Ανδριώτες και ΟΧΙ ΜΟΝΟ, το Μέγεθος της Κακοδιοίκησης, Παραπληροφόρησης και Απόκρυψη Στοιχείων που Συντελείται!!!

7.  Άμεσα η Σύμπραξη (Λοτσάρη – Γιαννίση – Μπάλλα) που «διοικεί» τον Δήμο Άνδρου, ΟΦΕΙΛΕΙ, Να Δρομολογήσει Όλες τις Απαραίτητες Ενέργειες, Αρχής Γενομένης από την Διαβίβαση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου της Επιστολής με Α.Π. 5099/14-9-21 Προς τον Νέο Ιδιοκτήτη, καθόσον έχει αλλάξει η Ιδιοκτησία σε αγροτεμάχιο στην Αρχή της Διάνοιξης του Δρόμου «Αντρέα – Φιρόγια» στο Συνετί!!!

8. Σε Περίπτωση που Εκδηλωθεί Πυρκαγιά σε περιοχή του χωριού Συνετί και Δημιουργηθούν Καταστροφές ή Φθορές σε Υποδομές Κοινής Ωφέλειας και σε Ξένα Πράγματα, είτε Αυτές Γίνουν Ενσυνείδητα, είτε Ασυνείδητα (άρθρο 15, 27, και 28 του Ν. 4619/12), ΘΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΥΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ (ΑΙΡΕΤΟΥ Ή ΙΔΙΩΤΗ), Για Την ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ στην Διάνοιξη του Δρόμου Πυρασφάλειας, Καθόσον Έχουν Εκδοθεί Πλήθος Επιστολών, Εγγράφων, Ανακοινώσεων Τύπου, Καταγγελιών και Ηλεκτρονικών Ταχυδρομείων, από Ιδιώτη, Δημόσιες Υπηρεσίες και Ανεξάρτητες Αρχές της Ελληνικής Πολιτείας. Η Δημοτική Αρχή της Άνδρου, με Αλαζονεία και Απαξιωτικό Τρόπο ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ παρά τις Πολλαπλές Υπενθυμίσεις!!!

9. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΧΘΕΙ Να Εκδικαστούν Μεγάλες Αποζημιώσεις Τόσο για ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ Όσο και για τις ΦΘΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΜΑΣ!!!

10. ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ «ΨΙΧΟΥΛΑ», καθόσον ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ – Τονίζουμε με κάθε τρόπο τους Κινδύνους και την Αναγκαιότητα του Δρόμου Πυροπροστασίας του χωριού Συνετί Άνδρου!!!

11. Οι Ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων Που Είναι ΘΕΤΙΚΟΙ – ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ για την Διάνοιξη του Δρόμου «Αντρέα – Φιρόγια» στο Συνετί, Είτε ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ στην Επιστολή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Άνδρου με Α.Π. 5099/14-9-21, 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ:

α) ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ Ιδιοκτήτες Είναι ΘΕΤΙΚΟΙ.

β) ΕΝΑΣ Ιδιοκτήτης Είναι ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ στην Αρχή της Διάνοιξης του Δρόμου.

γ) Άγνωστες Είναι οι Προθέσεις του Νέου Ιδιοκτήτη στην Αρχή της Διαδρομής του Δρόμου.

δ) ΕΝΑΣ Ιδιοκτήτης κοντά στην Αρχή της Διάνοιξης του Δρόμου, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.

ε) ΕΝΑΣ Ιδιοκτήτης στο Μέσο της Διαδρομής του Δρόμου, ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ.

στ) ΔΥΟ Ιδιοκτήτες στο Τέλος της Διάνοιξης του Δρόμου, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ

12. Στον Κοινοτικό Δρόμο «Μαρίνες – Νεάπολη» του χωριού Συνετί Άνδρου και Συγκεκριμένα κοντά στην Αρχή και στο Τέλος της Διαδρομής του, καθώς και στην Διαδρομή του Οχετού Άρδευσης των χωραφιών Συνετί κοντά στο Τέλος αυτού, Υπάρχουν Κατολισθήσεις (Βουλιάτρες) που Δυσκολεύουν και Εμποδίζουν την Διέλευση Ανθρώπων και Ζώων. Τα εν λόγω Αγροκτήματα ανήκουν στην Ιδιοκτησία Προσώπων που ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ με την Διάνοιξη του Δρόμου «Αντρέα - Φιρόγια» ή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ στην Επιστολή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Άνδρου, ΠΑΡΑ ΤΟ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑ που τους προσφέρει η εγκριθείσα χάραξη με Περιβαλλοντολογική Μελέτη του εν λόγω Δρόμου, αφού περνά Ακριβώς Επάνω ή Πλησίον από τις Κατολισθήσεις (Βουλιάστρες) με αποτέλεσμα η Επισκευή των εν λόγω Ζημιών Να Γίνονται Χωρίς Δαπάνη Χρημάτων εκ μέρους των!!!

13. Για τα Ανωτέρω Καταγγελλόμενα Έχουν Ενημερωθεί σχετικά το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ο Συνήγορος του Πολίτη, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, οι Βουλευτές Κυκλάδων, Ο Έπαρχος Άνδρου, οι Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης (Μείζονα, Ελάσσονα) και ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Άνδρου, Για Τυχόν Ανάληψη Περαιτέρω Ενεργειών επί του Θέματος Κατά Την Κρίση Των!!!

14. Μετά από Όλα τα Παραπάνω Αναφερθέντα, ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Η «ΠΡΟΤΑΣΗ» της Δεύτερης Καταγγελίας κατά της Δημοτικής Αρχής Άνδρου της 13-1-22, για Επιβολή Κυρώσεων σύμφωνα με τον Ν. 3463/2006 (ΚΔΚ). Καμία Ανοχή Πλέον!!!

Τον Αύγουστο του 2020 Είχαμε «Άγιο». Το 2021 την Γλυτώσαμε. Το 2022 Δεν Ξέρουμε Τι Θα Μας Ξημερώσει!!!

Αντιναύαρχος ε.α. Ν. Καλλιβρούσης Π.Ν. 

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα στα όμορφα λιβάδια από την ανοιξιάτικη Νέα Υόρκη
    Εδώ προσπαθούμε 10 χρόνια να βάλουμε λιγάκι τσιμέντο στο κάτω χωριό και ακόμα περιμένουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή