Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Πρόγραμμα εορτασμών 2022 της 25ης Μαρτίου 1821 στην Άνδρο


Αν και οι εορτασμοί με θετικότητα 8,87% δεν θα έπρεπε να γίνουν! Τέλος πάντων όσοι πάμε να φοράμε μάσκα και να είμαστε αλάργα-αλάργα μπας και τη γλιτώσει κανένας μας. Το αφήγημα: "στην Άνδρο δεν κολλάει" κατέρρευσε. Κολλάει παντού και είναι ρίσκο! Διότι δεν αντιδρούν όλοι οι οργανισμοί το ίδιο στον ιό. Αυτό από μόνο του απαιτεί σοβαρότητα.

Το Επαρχείο Άνδρου έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα του εορτασμού. 
Το πρόγραμμα ΕΔΩ

Χαιρετισμός Δημάρχου Άνδρου, Δ. Λοτσάρη,
για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.
 
Ο φετινός εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821 μας καλεί να σκεφτούμε δύο βασικά στοιχεία: την Πίστη και την Ελευθερία· από αυτά προκύπτει η Αλήθεια μέσα μας.
Είναι όροι πανανθρώπινοι και διαχρονικοί. Ιδέες, στις οποίες βασίστηκαν ιστορικά όλες οι κοινωνίες για την ειρηνική συνύπαρξη, την εξέλιξη και τη συνεργασία τους. 
Στην Ελλάδα, η αντίληψη των ανθρώπων της για τον Άνθρωπο αποτέλεσε την απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόοδό τους. Και όσα βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, ιδίως τις τελευταίες εβδομάδες με το ξέσπασμα των συρράξεων στην Ουκρανία, φέρνουν συνεχώς μπροστά μας την αξία τους.
Αυτά τα στοιχεία η αυριανή επέτειος δίνει ακόμη μία ευκαιρία να μην ξεχάσουμε εμείς, η ανθρωποκεντρική Ελλάδα, με βλέμμα στην επόμενη ημέρα. 
Χρόνια πολλά σε όλους και όλες!
Δημήτρης Λοτσάρης, Δήμαρχος Άνδρου

Μουσικός Σύλλογος Άνδρου
Στα πλαίσια της αποφυγής διασποράς του κορωνοϊου και της όσο το δυνατόν καλύτερης προφύλαξης όλων, σας γνωρίζουμε ότι η Φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Ανδρου θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου για την 25η Μαρτίου, συνοδεύοντας την σχολική παρέλαση μόνο κατά την ημέρα της Εθνικής εορτής. Η συμμετοχή της Φιλαρμονικής μας θα γίνει με την τήρηση όλων των μέτρων που απαιτούνται από τις υγειονομικές διατάξεις κατά του κορωνοϊου (covid 19).
Το ΔΣ του Συλλόγου

1 σχόλιο: