Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Κλειστά την Παρασκευή 11/3 τα σχολεία της Άνδρου

 ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/03/2022 

Σε επιφυλακή και πλήρη ετοιμότητα, για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Φίλιππος», βρίσκονται όλοι οι φορείς της Πολιτικής Προστασίας του νησιού μας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε σήμερα, 10/03/2022, έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου με σκοπό τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των εμπλεκομένων. 

Κλειστά με Αριθ. Αποφ. του Δημάρχου Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη: 47/2022, θα παραμείνουν την Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022, όλα τα σχολεία της Άνδρου, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν,  προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Μηχανήματα του Δήμου μας, του Επαρχείου, καθώς και του ΣΕΔΑ βρίσκονται σε επιφυλακή και σε καίρια σημεία του νησιού μας.

Στην διάθεση των πολιτών βρίσκεται η Γραμμή υποστήριξης  του Δήμου Άνδρου 2282022021 (υπεύθυνη: Σοφία Τουντασάκη), όλο το 24ωρο και παρακαλούνται οι πολίτες να απευθύνονται για την κάλυψη μόνο σοβαρών αναγκών.

Κατά την διάρκεια χιονοπτώσεων και παγετού:

Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες κατά την οδήγηση. Ιδιαίτερα στον οδικό άξονα Αποίκια - Βουρκωτή – Άρνη – Κατάκοιλο παρακαλούνται οι μετακινήσεις να είναι οι ελάχιστες δυνατές.

Οι κτηνοτρόφοι παρακαλούνται να προβούν προληπτικά στην προμήθεια επαρκούς ποσότητας ζωοτροφών και λοιπόν εφοδίων για τα ποιμνιοστάσιά τους. 

Να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Να ντυθούν με πολλά στρώματα από ελαφριά ζεστά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορέσουν αδιάβροχες μπότες.

Να προμηθευτούν επαρκή ποσότητα τροφής και καυσίμων για θέρμανση, καθώς και επαρκή ποσότητα πόσιμου νερού.

Πριν και κατά τη διάρκεια θυελλωδών ανέμων:

Ασφαλίστε αντικείμενα, τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες, που τυχόν έχετε αναρτήσει.

Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.

Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Να φροντίσετε για ασφαλή αγκυροβόλιο ή απόσυρση των σκαφών. 

Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Τέλος, οι δημότες καλούνται να επιδείξουν προσοχή στις μετακινήσεις τους, ειδικότερα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Στη συνεδρίαση υπό την Προεδρία, του Δημάρχου Άνδρου, Δημητρίου Λοτσάρη συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Άνδρου, το  Λιμεναρχείο  Άνδρου, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Άνδρου, το Αστυνομικό Τμήμα  Άνδρου, τον 4ο Λόχο Εθνοφυλακής Άνδρου, το Κέντρο Υγείας Άνδρου, το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Άνδρου, το Τμήμα Περιβάλλοντος Διαχείρισης Απορ/των Δήμου Άνδρου, το Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Δήμου Άνδρου(ΣΕΔΑ), το Τμήμα  Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Δήμου Άνδρου, καθώς και τον Έπαρχο Άνδρου, την Αντιδήμαρχο, τον Δημοτικό Σύμβουλο και την Άμισθη Ειδική Σύμβουλο του Δημάρχου Άνδρου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και Αθλητισμού Δημάρχου. 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

-Πολιτική προστασία Δήμου Άνδρου: 6945263277 - 6936716272 

-Αστυνομία: 2282022307

-Λιμεναρχείο: 2282022250

-Πυροσβεστική: 2282042199

-Κέντρο Υγείας: 2282360001

-ΕΚΑΒ: 6972800760

-Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: 213510932-3 και  https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
#memoumeasfaleis# 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου