Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

O Θεοδόσης Ι. Σουσούδης για τον Νίκο Σιγάλα

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τα συναισθήματα θλίψης και οδύνης στο άκουσμα του ξαφνικού χαμού του καλού φίλου και εξαίρετου συνεργάτη, του Νίκου Σιγάλα. 

Γνωρίζαμε τον Νίκο, από τα παιδικά μας χρόνια στην Χώρα, ξέραμε όλοι, όσοι μεγαλώσαμε μαζί, ότι ήταν ένας καλός φίλος, που εξελίχθηκε σε μια εξέχουσα προσωπικότητα με πολυποίκιλη προσφορά στο νησί μας, ιδίως στον τομέα του Πολιτισμού, παραμένοντας ένας άριστος οικογενειάρχης, ένας λάτρης της Άνδρου, μα πάνω από όλα, ένας Άνθρωπος.  

Η Άνδρος σήμερα στερείται έναν ευπατρίδη, έναν οραματιστή, ο οποίος σκοπό είχε την διάδοση του πολιτισμού και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο Νίκος ως Πρόεδρος του ιδρύματος Π&Μ. Κυδωνιέως και ως Πρόεδρος του Κληροδοτήματος Δημητρίου & Λιλίκας Μωραίτη, προσέφερε ένα τεράστιο πολιτιστικό έργο στο νησί μας, ένα έργο που προέβαλε την Άνδρο παγκοσμίως. 

Με τις 27 ετήσιες διεθνείς εικαστικές εκθέσεις που φέρουν τον διακριτικό τίτλο «Πλόες», με την συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Άνδρου, με τα δωρεάν μαθήματα στα παιδιά για την διάδοση της παραδοσιακής μουσικής της Άνδρου, με τις χορηγίες σε συλλόγους και σωματεία και πολλά άλλα, ο Νίκος Σιγάλας απέδειξε την αγάπη του για το νησί μας και η επιθυμία του ήταν, η Άνδρος πάντα να πρωταγωνιστεί. 

Με την αγορά του νεοκλασσικού κτιρίου για την στέγαση του κληροδοτήματος Δ&Λ. Μωραίτη, με την μοναδική και μεγαλειώδη εκδήλωση της «Κανάριας» Άνδρος 2021, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ο Νίκος άφησε ανεξίτηλη την θύμησή του και την προσφορά του, στην Άνδρο. 

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συγγενείς του.

Καλό σου ταξίδι Νίκο.
Θεοδόσης Ι. Σουσούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου