Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Άνδρος Νέοι Ορίζοντες: Το πολιτικό μπούλινγκ δεν έχει θέση στην Άνδρο

Η απάντηση των "Άνδρος Νέοι Ορίζοντες" στην απαίτηση του Δημάρχου Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη να παραιτηθεί ο Ιωάννης Μπακέλας. 

Το πολιτικό μπούλινγκ δεν έχει θέση στην Άνδρο

Το πολιτικό και κοινωνικό μπούλινγκ είναι φρέσκο φρούτο στο νησί μας. Εμφανίστηκε εν Άνδρω τα τελευταία χρόνια κι έχει έναν και μοναδικό σκοπό: να εκφοβίσει, να πιέσει, να απειλήσει, να συκοφαντήσει.  Αποτελεί «σήμα κατατεθέν» συγκεκριμένου δημοσιογράφου, αλλά πλέον και του δημάρχου του νησιού μας, ο οποίος δεν διστάζει να εκβιάζει επίσημα, δημόσια και γραπτά εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο.

Μετά από 2,5 χρόνια ο κ. Λοτσάρης «θυμήθηκε» να ζητήσει με μια αγοραία επιστολή, την παραίτηση του πρώτου σε ψήφους Δημοτικού του Συμβούλου κ. Γιάννη Μπακέλα, με την πρόφαση, ότι πρέπει να μπει στο συμβούλιο κάποιος που να προσφέρει περισσότερα. Η ουσία βέβαια είναι, αυτός ο «κάποιος» να μην αμφισβητεί την «εξουσία» του, όπως έκανε ο κ. Μπακέλας, αρνούμενος να ακολουθήσει τον δήμαρχο στον συνεχή κατήφορο και στις πρακτικές που έχει επιλέξει. 

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος χρησιμοποιεί μεθόδους πεζοδρομίου για να πετύχει τους σκοπούς του: το έκανε απαιτώντας τις παραιτήσεις όλων των προισταμένων και διευθυντών του δήμου Άνδρου  μόλις ανέλαβε καθήκοντα, το έκανε απαιτώντας την παραίτηση του Λιμενάρχη, το έκανε ζητώντας τις διαγραφές από την αποκεντρωμένη έξι συμβούλων, το έκανε απαιτώντας την παραίτηση του Βασίλη Αδάμη! 

Όλα αυτά βέβαια με τη συνοδεία σειράς δημοσιευμάτων ανάλογου ύφους και κατάπτυστων, πάντοτε ανώνυμων, σχολίων κάτω από κάθε δημοσίευμα, στον γνωστό «τοξικό τύπο».

Ο κ. Λοτσάρης έχει αποδείξει με τις πράξεις του ότι δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό για να στηρίξει την «καρέκλα  της εξουσίας του» και στοχοποιεί οποιονδήποτε στέκεται απέναντι του. Το απέδειξε όταν κατέδωσε στις αρχές συμπολίτες του, το απέδειξε με τα εξώδικα και τις μηνύσεις κατά πολιτικών του αντιπάλων, το αποδεικνύει κάθε φορά με τη φρασεολογία του στο δημοτικό συμβούλιο, το αποδεικνύει και τώρα -για μια ακόμη φορά- με την επιστολή στον Γιάννη  Μπακέλα.

Ο πολιτικός και κοινωνικός εκβιασμός στην Άνδρο έχει και επίσημα πλέον ονοματεπώνυμο και δυστυχώς αυτή τη στιγμή, κυβερνά τον τόπο μας. 

Αλλά είναι βέβαιο πως οι Ανδριώτες δεν θα επιτρέψουν φαινόμενα «αρρωστημένης πόλωσης» στην πολιτική ζωή του νησιού μας. 

Το πολιτικό και κοινωνικό μπούλινγκ δεν έχει θέση στην Άνδρο και  όσοι το έχουν επιλέξει για άσκηση εξουσίας, θα έρθει η στιγμή που θα πάρουν την απάντηση τους.

ΑΝΔΡΟΣ-ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου