Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Άνδρος Νέοι Ορίζοντες: Μετά την "Ελπίδα"...

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Η "Ελπίς" πέρασε κι άφησε πίσω της εκτός από τις όμορφες εικόνες της χιονισμένης Άνδρου, εικόνες αποκλεισμένων χωριών για πολλές μέρες και άφθονες φιλάρεσκες εικόνες του Δημάρχου. Αναμφισβήτητα επρόκειτο για μια ιδιαίτερα δύσκολη κακοκαιρία, όμως τις τελευταίες δεκαετίες η Άνδρος έχει πλούσια εμπειρία σε σοβαρές χιονοπτώσεις και η κάθε εμπλεκόμενη υπηρεσία, έχει δώσει μαθήματα αυταπάρνησης και αποτελεσματικότητας.
Ιδιαιτέρως ο ΣΕΔΑ που από το 2016 ενισχύθηκε επιπλέον από τον Δήμο Άνδρου σε εξοπλισμό και πλέον συμμετέχει ενεργά και στο εκχιονιστικό έργο, με δύο ειδικά εκχιονιστικά «μαχαίρια», που τοποθετούνται στα οχήματα των εθελοντών μας, αλλά και ο Δήμος Άνδρου που εξοπλίστηκε με 4 ολοκαίνουρια μηχανήματα έργου, μέσω χρηματοδότησης το 2018 και κινητοποιώντας το σύνολο υπαλλήλων, συλλόγων, εθελοντών είχε παράδοση στην ταχεία και επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων, όπως στις πρόσφατες χιονοπτώσεις ιδιαίτερα του 2015 αλλά και του 2017. Αυτά σε συνδυασμό με την πάντα έτοιμη Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία, το Λιμεναρχείο και τον Λόχο Εθνοφυλακής, που σε συνδυασμό με την αξιόπιστη και αξιόμαχη ΔΕΔΔΗΕ και την ΔΕΗ Άνδρου, δημιουργούν μία εικόνα ασφάλειας για τις έκτακτες συνθήκες.

Σε έναν γρήγορο απολογισμό της "Ελπίδας" παρατηρούμε δυστυχώς για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, τον επιλεκτικό αποκλεισμό στελέχους, (γιατί άραγε?), που συμμετέχει θεσμικά στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Άνδρου, που προέρχεται  από την παράταξη μας « ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».  Στέλεχος με ιδιαίτερη εμπειρία στις έκτακτες ανάγκες, στερώντας έτσι από το κοινωνικό σύνολο την επιπλέον βοήθεια, που θα μπορούσε να έχει.

Πίσω από την δουλειά των ανθρώπων εκείνων, που ουσιαστικά υπερέβαλλαν εαυτό και κρατούσαν το μεγαλύτερο οδικό δίκτυο ανοικτό, έχουμε το καπέλωμα της όλης προσπάθειας από τον κ. Λοτσάρη, ο οποίος είχε επιδοθεί σε διαγωνισμό προσωπικών φωτογραφιών εν μέσω των επιχειρήσεων καθαρισμού 
των δρόμων. Ίσως αποτελεί  πανελλαδικό φαινόμενο, όπου ο δήμαρχος αντί να βάλει στόχο την ουσία της κατάστασης, εκμεταλλεύτηκε και  επιδόθηκε σε άκρατη προσωπική προβολή, που φτάνει στα όρια της γελοιότητας,  αγνοώντας ότι υπάρχει και η πικρή πραγματικότητα των αποκλεισμένων Ανδριωτών σε χωριά και οικισμούς του νησιού για τέσσερις και πέντε ημέρες.

Η παιδαριώδης και αλαζονική συμπεριφορά του δημάρχου Άνδρου σε κάθε είδους μέσο, αποτελεί προφανή και απαράδεκτη προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης των προβλημάτων της κακοκαιρίας.

Αν παρατηρήσουμε την συμπεριφορά άλλων Δήμων αλλά και Δημάρχων των Κυκλάδων, που επίσης δέχτηκαν εντονότατες  χιονοπτώσεις (π.χ. Τήνου και Νάξου) και κατάφεραν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία, θα διαπιστώσουμε ότι οι άνθρωποι έπραξαν το καθήκον τους, όπως όφειλαν, χωρίς να μετατρέψουν σε «τηλεοπτικό show» το έργο του Δήμου και των συνεργατών του. Ένα έργο που αποτελεί υποχρέωση όσων αποφάσισαν να προσφέρουν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Παρά την αρνητική εικόνα και το εμφανώς προεκλογικό παιχνίδι του κυρίου Λοτσάρη, δεν θα παραλείψουμε για μια ακόμα φορά, να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που με ηρωισμό συνέβαλλαν στις προσπάθειες, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον ΣΕΔΑ, την Αστυνομία Άνδρου και Γαυρίου, το Λιμεναρχείο Άνδρου και Γαυρίου, τον Λόχο Εθνοφυλακής, την ΔΕΔΔΗΕ και την ΔΕΗ Άνδρου, την Πολιτική Προστασία, τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου τους ιδιώτες έμπειρους χειριστές των μηχανημάτων, τον κάθε υπάλληλο και εθελοντή, που αγωνίστηκε για να ξεπεράσει η Άνδρος μας αυτή την απίστευτη κακοκαιρία και να συγχαρούμε τους συμπατριώτες μας, που επέδειξαν υποδειγματική συμπεριφορά και υπομονή, που δεν υποτίμησαν τις προβλέψεις και περιόρισαν τις μετακινήσεις τους και τις δραστηριότητές τους!

«ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα στα όμορφα λιβάδια από την όμορφη και παγωμένη Νέα Υόρκη αλλά εύχομαι ήλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή