Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Χρηστικές ανακοινώσεις του Δήμου Άνδρου για το χιονιά

Απίστευτο! μηχανήματα - αλατιέρες και μία νταλίκα με αλάτι στην Άνδρο! Αλάσκα γίναμε! Διαβάστε τις ανακοινώσεις

 ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ 23.01.2022 

Δύο αλατιέρες και μία νταλίκα με αλάτι στην Άνδρο!
Ύστερα από αίτημα του Δημάρχου Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου φθάνουν απόψε, στις 8:00 το βράδυ, δύο μηχανήματα - αλατιέρες και μία νταλίκα με αλάτι.
Τα εν λόγω μηχανήματα θα συνδράμουν στον εκχιονισμό και την διατήρηση της κυκλοφορίας του οδικού δικτύου, αφού όλα δείχνουν ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και πιθανότατα να ενταχθεί τις επόμενες  2- 3 ημέρες.

Ο Δήμαρχος Άνδρου ευχαριστεί θερμά, τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο και τον Έπαρχο, Δημήτρη Λάσκαρη, που ανταποκρίθηκαν άμεσα συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων. 

Το επαρχιακό οδικό δίκτυο
Το επαρχιακό οδικό δίκτυο αυτήν την στιγμή "είναι καθαρό" και με ιδιαίτερη προσοχή είναι δυνατή η κίνηση των οχημάτων για όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Έτσι είναι εφικτή η κίνηση  προς το λιμάνι του Γαυρίου για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν.

Υπενθυμίζεται ότι, ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας που σημαίνει πως οι μετακινήσεις θα πρέπει να δικαιολογούνται από κάποιο πραγματικά σημαντικό λόγο (πχ. λόγοι υγείας, κτλ).

Με την πάροδο των ωρών και την συνεχή πτώση της θερμοκρασίας θα δημιουργηθεί έντονος παγετός, με συνέπεια, η κίνηση στο δημοτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο να γίνεται αυστηρά με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και μόνο σε περιπτώσεις που είναι αναγκαίο.

Εκχιονιστικά μηχανήματα θα συνοδέψουν τα οχήματα του βραδινού
βαποριού προς Χώρα και Κόρθι
Κατά την άφιξη του πλοίου στο Γαύριο, απόψε γύρω στις 20:00, παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων μετά την αποβίβασή τους στο λιμάνι να περιμένουν, ώστε όλοι μαζί και αφού θα προηγούνται εκχιονιστικά μηχανήματα να κατευθυνθούν προς Χώρα και Κόρθι.

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία με το Λιμενικό σταθμό Γαυρίου, καθώς και ανακοίνωση από τα μεγάφωνα του πλοίου.

Πολιτική προστασία / Δήμου Άνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου