Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Δήμος Άνδρου: Τηλεφωνική γραμμή κοινωνικής φροντίδας, αλληλεγγύης


 ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 13-01-2022 

Τηλεφωνική Γραμμή Κοινωνικής φροντίδας & Αλληλεγγύης.
Γραμμή υποστήριξης: 2282022021

Το τηλεφωνικό κέντρο υποστήριξης και εμψύχωσης του Δήμου Άνδρου παραμένει  ενεργό, στο πλαίσιο της λειτουργίας των υπηρεσιών του για την κοινωνική φροντίδα και αλληλεγγύη. 

Όσοι πολίτες του νησιού μας βρίσκονται σε καραντίνα λόγω covid-19 μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2282022021 με σκοπό:

—Να γίνεται καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων που αδυνατούν ή ΔΕΝ επιτρέπεται να μετακινηθούν (υπενθυμίζεται ότι η δαπάνη για φάρμακα ή είδη πρώτης ανάγκης θα επιβαρύνει τους αιτούντες, σύμφωνα με Εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ).

—Διασύνδεση με και ενημέρωση σε ομάδες εθελοντών, όπως ΣΕΔΑ ή και στελέχη του προγράμματος ΒΒΣ, στις κατά τόπους κοινότητες, για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

—Καθοδήγηση και ενημέρωση για τα τηλεφωνικά κέντρα άμεσης βοήθειας και υποστήριξης, όπως ΣΕΔΑ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΚΑΒ, ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΛΙΜΕΝΙΚΟ.

—Ψυχολογική υποστήριξη και ενδυνάμωση από τα στελέχη του προγράμματος ΒΒΣ, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κρίσης σε επίπεδο δημόσιας υγείας, λόγω της covid-19.

Τηλέφωνο γραμμής υποστήριξης: 2282022021
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή,  09:00 – 13:00 

Παρακαλείστε για συνετή και συνειδητή χρήση της τηλεφωνικής γραμμής στήριξης, για την ορθότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, που χρήζουν ανάγκης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ Δημήτρης Λοτσάρης

Η ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Αντιδήμαρχος Άνδρου Αθηνά Μακρή - Κοζανίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου