Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Μουσικό Εργαστήρι παραδοσιακών οργάνων του Ιδρύματος Μωραΐτη Άνδρου

Παραμονές Πρωτοχρονιάς γέμισαν μουσική και κάλαντα οι αίθουσες του Ιδρύματος Μωραΐτη Άνδρου. Μαθητές του Εργαστηρίου Παραδοσιακής Μουσικής με τους δασκάλους τους  Νίκο Μήλα, Χριστίνα Κουκή και Νίκο Αγγελόπουλο έπαιξαν και τραγούδησαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα με τα παραδοσιακά τους όργανα. Η μικρή μαθήτρια Κωνσταντίνα Καλογρίδη συνόδεψε τη δασκάλα της με το σαντούρι του προ-προ πάπου της το οποίο έχει φτιαχτεί πριν από 100 χρόνια ! Μαζί τους και ο Νίκος Μανδαράκας με τη τσαμπούνα του και το τουμπί που έδωσαν  τον  ιδιαίτερο ντόπιο ήχο.


Εντυπωσιακοί οι μαθητές του λαούτου Γιάννης Μωράκης, Θοδωρής Μπενάς, Γιώργος Μπακέλας, Ζαννής Μάστορης και Γιάννης Γαρύφαλλος που μαζί με τον δάσκαλό τους Νίκο Αγγελόπουλο έπαιξαν τον 'Καβοντορίτικο".

Παρούσες από το Δ.Σ του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου η Ρένα Σακελλάρη και η Μίνα Καλαδάμη που κέρασε γλυκά όλους τους συμμετέχοντες.

Ευχόμαστε του χρόνου τα κάλαντα να ακουστούν χωρίς περιορισμούς στην Αγορά της Χώρας και όχι μόνο, με όλους τους μαθητές του Εργαστηρίου και πολύ πολύ κόσμο!

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία !

Ο Πρόεδρος του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗ Νίκος Σιγάλας 
Η Πρόεδρος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΔΡΟΥ Ρένα Βράϊλα-Σακελλάρη

👉 youtube.com/watch

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου