Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Ανακοίνωσεις Δήμου Άνδρου - 5η μέρα του χιονιά "Ελπίδα"

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, 27.01.2022 

Συνεχίζονται οι εκχιονισμοί σήμερα 27/01, στα εναπομείναντα τμήματα των ορεινών χωριών. Συγκεκριμένα στο κομμάτι Αποίκια – Κατακαλαίοι -  Βουρκωτή - Άρνη με πέντε μηχανήματα, προς Βιτάλι με δύο μηχανήματα, προς Λειβάδιζα με δύο μηχανήματα. 

⛔️ Είναι αποκλεισμένες οι οδοί: από άνω Άγιο Πέτρο προς Βιτάλι, ο δρόμος προς Λειβάδιζα και το κομμάτι από Βουρκωτή μέχρι Ρέματα.

❌ Εκδόθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στα τμήματα των οδών: από Κατακαλαίοι έως Ρέματα και από άνω Άγιο Πέτρο έως Βιτάλι, επειδή παραμένει τεράστιος όγκος χιονιού στο οδόστρωμα και τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώνεται παγετός. Η κίνηση των Ι.Χ οχημάτων δυσχεραίνει τον εκχιονισμό των οδών από τα μηχανήματα. 

⭕️ Είναι δεκάδες τα αιτήματα των πολιτών για εκχιονισμό - διάνοιξη μικρών δημοτικών δρόμων, ιδιωτικών οδών και ραμπών.
Ενημερώνουμε όλους ότι, προτεραιότητα έχει η διάνοιξη των ορεινών χωριών που παραμένουν και σήμερα αποκλεισμένα.

❗️ Μετά το τέλος της διάνοιξης των οδών που οδηγούν σε ολόκληρα χωριά, ο Δήμος θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων αιτημάτων. Ζητούμε την κατανόησή σας.

Αποζημιώσεις για Απώλειες ζωικού κεφαλαίου 
Όσοι κτηνοτρόφοι έχουν απώλειες ζωικού κεφαλαίου λόγω της πρόσφατης θεομηνίας και δικαιούνται αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ, μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο: 2282041855 ή 6930078455 να αποστέλλουν email στο: floukrezis@andros.gr, το ταχύτερον δυνατόν, ώστε να προγραμματιστεί αυτοψία από κτηνίατρο του ΕΛΓΑ και να εξασφαλίστουν αποζημιώσεις. Ο Δήμος υποβοηθώντας το έργο του ΕΛΓΑ θα συγκεντρώσει και θα καταγράψει τις απώλειες των ζώων. Ο ΕΛΓΑ θα αξιολογήσει και θα δρομολογήσει τις αποζημιώσεις των δικαιούχων.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:                                                                  

—Πολιτική Προστασία Δήμου Άνδρου: 6945263277 – 6947576119.

—Γραμμή υποστήριξης  του Δήμου Άνδρου 2282022021 είναι στη διάθεση των πολιτών όλο το 24ωρο και παρακαλούνται οι πολίτες να απευθύνονται για την κάλυψη μόνο σοβαρών αναγκών.

—Αστυνομικό Τμήμα Άνδρου: 2282022300.

Θα σας κρατούμε ενήμερους για κάθε νεότερη εξέλιξη. Πολιτική προστασία /Δήμου Ανδρου


1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα στα όμορφα λιβάδια
    Αυτό αποδεικνύει πως κάθε 10 χρόνια αλλάζει ο καιρός τα υπόλοιπα είναι κουραφέξαλα
    Πάλι καλά με το δήμαρχο με τα Μηχανήματα που έχει πάει καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή