Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Χρηστικές ανακοινώσεις του Δήμου Άνδρου για το χιονιά 28-1-2022

Σήμερα, Παρασκευή 28/ 01, εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου μας έφτασαν στο Βιτάλι, στην Βουρκωτή, στον Άνω Άγιο Πέτρο, ενώ δεν ολοκληρώθηκε η διάνοιξη Βουρκωτής - Άρνης. Παρά ταύτα συνιστάται η αποφυγή διέλευσης των οχημάτων στα τμήματα Άνω Άγιο Πέτρο - Βιτάλι, Ρέματα - Άρνη και Αποίκια - Βουρκωτή, καθώς χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής διότι: 

1. Θα υπάρχει ιδιαίτερη ολισθηρότητα λόγω παγετού τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες

2. Τεράστιοι όγκοι χιονιού έχουν συσσωρευτεί στις δύο άκρες του οδοστρώματος με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων και εγκλωβισμός οχημάτων. Για τον ίδιο λόγο η κίνηση των οχημάτων γίνεται ουσιαστικά σε μονή λωρίδα κυκλοφορίας, με συνέπεια να είναι δύσκολη και επικίνδυνη η ταυτόχρονη κίνηση οχημάτων σε αντίθετη κατεύθυνση.  

❌ Παρακαλούμε για την ιδιαίτερη προσοχή των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού διότι, αύριο το πρωί θα σημειωθεί παγετός και θα είναι πολύ επικίνδυνος.

 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ 

Αποζημιώσεις για Απώλειες φυτικού και πάγιου  κεφαλαίου
Όσοι παραγωγοί έχουν απώλειες σε φυτικό κεφάλαιο (ελαιόδεντρα, εσπεριδοειδή κλπ) ή σε πάγιο κεφάλαιο (θερμοκήπια, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, γεωργικές αποθήκες, γεωργικά υπόστεγα), λόγω της πρόσφατης θεομηνίας και δικαιούνται αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ (να είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ για το φυτικό ή πάγιο κεφάλαιο), μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο: 2282041855 ή 6930078455 να αποστέλλουν email στο: floukrezis@andros.gr, το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να γίνουν εγκαίρως οι αναγγελίες των ζημιών.

Ο Δήμος υποβοηθώντας το έργο του ΕΛΓΑ θα συγκεντρώσει και θα καταγράψει τις απώλειες των ζώων. Ο ΕΛΓΑ θα αξιολογήσει και θα δρομολογήσει τις αποζημιώσεις των δικαιούχων.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου