Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Χρηστικές ανακοινώσεις του Δήμου Άνδρου για το χιονιά 24-1-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Βρισκόμενοι ήδη στην Τρίτη ημέρα της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει το νησί μας, τονίζουμε προς όλους ότι:

Σε όλο το οδικό δίκτυο του  νησιού, δημοτικό και επαρχιακό, η ολισθηρότητα λόγω του χιονιού και του παγετού κάνουν τις μετακινήσεις ιδιαίτερα επικίνδυνες. Κρίνεται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ο Δήμος, η Περιφέρεια και το Επαρχείο, οι εργαζόμενοι, οι εθελοντές και οι συνεργάτες συνεχίζουν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει το νησί μας. 

Τηλέφωνα επικοινωνίας
Πολιτική Προστασία Δήμου Άνδρου: 6945263277 - 6947576119
Γραμμή υποστήριξης του Δήμου Άνδρου 2282022021είναι στην διάθεση των πολιτών όλο το 24ωρο και παρακαλούνται οι πολίτες να απευθύνονται για την κάλυψη μόνο σοβαρών αναγκών.
Αστυνομικό Τμήμα Άνδρου: 2282022300

Απαγόρευση κίνησης οχημάτων
Με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων έχει απαγορευθεί η κίνηση των οχημάτων σε όλο το δημοτικό και επαρχιακό δίκτυο του νησιού λόγω της ολισθηρότητας από τον παγετό και το χιόνι. Η απαγόρευση ισχύει μέχρι αύριο, Τετάρτη,  25 Ιανουαρίου 2022, στις 10:00 το πρωί.

Εκχιονισμός κεντρικού επαρχιακού δικτύου (14.00)
Αυτήν την στιγμή έχουμε διακοπή στην ηλεκτροδότηση, στην περιοχή Άγιο Νικόλαο. Το πρόβλημα εντοπίζεται στα Αποίκια. Ήδη, ο Δήμος έχει στείλει εκχιονιστικό μηχάνημα για την διάνοιξη του δρόμου, ώστε να μπορέσει το κινητό συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ να περάσει και να αποκαταστήσει τη βλάβη. Τον εκχιονισμό του κεντρικού επαρχιακού δικτύου έχουν αναλάβει τα εκχιονιστικά μηχανήματα - αλατιέρες που έφτασαν χθες από την Αθήνα. 

Απεγκλωβισμοί και βοήθεια σε κτηνοτρόφους
Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο επιχειρούν μηχανήματα του Δήμου, του Επαρχείου και των Εθελοντών (ΣΕΔΑ). Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και βοήθειας σε κτηνοτρόφους δόθηκαν από τα μηχανήματα του Δήμου σε Άνω Γαύριο, Λειβάδιζα, Στενό, στον άξονα Αποίκια, Βουρκωτή και όπου αλλού κριθεί τις επόμενες ώρες. 

🆘Απαιτείται από όλους ιδιαίτερη προσοχή και όσο το δυνατόν λιγότερες μετακινήσεις, αφού η πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ώρες θα κάνει επικίνδυνο το οδικό δίκτυο.

🙏🏼 Είναι απαραίτητο η συνεργασία και η κατανόηση όλων. Θα σας κρατούμε ενήμερους για κάθε νεότερη εξέλιξη. Πολιτική προστασία Δήμου Άνδρου

1 σχόλιο: