Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Andros Routes: Από τον Αμόλοχο στη Σχολήη με τα πόδια


Χθες το Andros Routes διοργανώσε πεζοπορία φροντίδας Αμόλοχος - Άνω Βιτάλι - Άνω Γαύριο - Σχόλη, περπατήσαμε ένα μέρος του μονοπατιού 14 και του 15a. Εκπληκτική διαδρομή με θέα στην ανατολική και στην δυτική ακτή. Το Γαύριο από ψηλά πανέμορφο, τα ακρογιάλια, τα ανθισμένα φρύγανα (αλεκάτη, ρίκι) Στο τέλος της πεζοπορίας φαγητό στο Γαύριο. Παρόλο που οι πεζοπορίες τρομάζουν αρκετούς... του καναπέως είναι μια εξαιρετική άσκηση για το σώμα και την ψυχή. Επίσης μόνο περπατώντας μπορούμε να γνωρίζουμε τις ομορφιές της Άνδρου. Μη φοβάστε... από τον δημιουργό είμαστε κατασκευασμένοι για περπάτημα, όσο δουλεύουμε τις κλειδώσεις τόσο λιπαίνονται Αμέ, ρωτήστε κανένα γιατρό! εγώ θα σας τα λέω 😁


Ευωδιάζει όλο το βουνό από την ανθισμένη αλεκάτη.


Βιτάλι, Βόρη, όρθιες Πέτρες οι ανατολικές ακτές της Άνδρου


Προφήτης Ηλίας, περίπου στα 600 μ. υψόμετρο κοντά στις κεραίες του Ναυτικού (στην ίδια βουνοκορφή). Η απλότητα στα ξωκλήσια είναι συγκινητική.




Το Γαύριο από ψηλά, πριν αρχίσει ο κατήφορος για το μονοπάτι 15a. Υπέροχη εικόνα!


Η Σχολή
Η περιοχή της Σχολής είναι εκειδάνα στον 'Αγιο Πέτρο προς την μεριά του Γαυρίου, εκεί που είναι τα κανατάδικα στον κεντρικό δρόμο Χώρας - Γαυρίου στρίβουμε δεξιά και όλο πάνω, όταν φτάσουμε να δούμε στα δεξιά μας μακριά τον Πύργο του Αγίου Πέτρου αυτή η περιοχή είναι η Σχολή. (χάρτης)


Οι επισκευασμένες ανεμογεννήτριες στο Καλυβάρι. Οι επτά παλιές και στα δεξιά τρεις νέες (στη φωτογραφία φαίνονται 6 παλιές και μια νέα)

ΑΠ Καλυβάρι Άνδρου
Το ΑΠ Aνδρου βρίσκεται στη θέση «Καλυβάρι». Αποτελείται από 7 ανεμογεννήτριες VESTAS V27 225 ΚW. Η έναρξη λειτουργίας έγινε το 1992 και η αναμενόμενη ετήσια παραγωγή ενέργειας είναι 3.621 MWh. ppcr.gr/wind/andros-kalyvari

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα στα όμορφα λιβάδια από την βροχερή Νέα Υόρκη
    Φαίνεται ωραία διαδρομή Πιστεύω αλλά Πιστεύω Αννα να την έκανες αυτή Στράτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή