Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Συνεδριακό - Πολιτιστικό Κέντρο... προσεχώς στο Μπατσί


Έτυχε μέσα στο μήνα να βρεθώ δυό φορές στο Μπατσί. Τη μια φορά το βράδυ, την άλλη μεσημέρι. Ήταν όμορφα και τις δυο φορές! Με τις παρέες μου συζητήσαμε πως θυμόμαστε παλιά το Μπατσί. Βέβαια η τωρινή εικόνα δεν έχει καμία σχέση, όμως όλοι στο τέλος της κουβέντας συμφωνήσαμε πως έχει διατηρήσει κάτι από τη γραφικότητα του. Θα πρόσθετα πως ειδικά το βράδυ είναι μαγικό. 

Σε μια περιοχή όπως το Μπατσί που είναι η χαρά της ανεμελιάς του καλοκαιριού, σε τι χρειάζεται ένα πολιτιστικό κέντρο μέσα στον οικισμό; (μια βόλτα στην παραλία με ένα παγωτό στο χέρι αρκούν για να περάσει κάποιος μαγικά) Το Μπατσί εδώ και δεκαετίες είναι άκρως τουριστικό, αν σπέρνανε ρίγανη στο διάρραχο θα ήταν μια χαρά και σαφώς πιο μυρωδάτα. 

Πολιτισμός δεν είναι μόνο ότι έχει σχέση με τα θεάματα και τις καλές τέχνες (μουσική, θέατρο, εικαστικά κτλ) αλλά πολιτισμός είναι οι αμασές, οι ξερολιθιές, η γοητεία του τοπίου, η ομορφιά της Άνδρου που πρέπει να διαφυλαχθεί. Αυτό είναι το κέλυφος προστασίας μας, με αυτό το “κέλυφος” κακοποιημενο και κατεστραμμένο να δούμε σε ποιά πέτρα θα καθόμαστε να απολαμβάνουμε τη τέχνη! 

📍 Επειδή δεν μου αρέσει να αδικώ, οφείλω να πω πως η συγκεκριμένη εικόνα είναι πρόχειρη ένθεση της μακέτας πάνω στη φωτογραφία. Κάπου διάβασα ένα σχόλιο πως "θυμίζει κρεματόριο" υπερβολές! Είμαι σίγουρη πως θα είναι ομορφότερο το κτίριο από αυτό που βλέπουμε τώρα.

Έγραψε ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης στο Facebook:
Σε εξέλιξη βρίσκεται η Γεωτεχνική Μελέτη και Έρευνα για το Συνεδριακό-Πολιτιστικό Κέντρο Μπατσίου.
—Η διαδικασία είναι υποχρεωτική για την έκδοση οικοδομικής άδειας δημόσιου κτιρίου και τα αποτελέσματα της θα είναι στην διάθεση του Δήμου γύρω στα τέλη Οκτωβρίου.
—Το κόστος καλύπτεται από χρήματα του Δήμου.
—Γίνεται έτσι ένα ακόμα βήμα για την μελετητική ωρίμανση του έργου.
—Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την εν εξέλιξη μελέτη κατασκευής Συνεδριακού-Πολιτιστικού Κέντρου στο Μπατσί στο οικόπεδο που δώρισε στην Κοινότητα Μπατσίου ο αείμνηστος Ιωάννης Μαγουλάς (πίσω από το Αγροτικό Ιατρείο Μπατσίου)
—Όλες οι μέχρι σήμερα μελέτες έχουν γίνει και έχουν δωριθεί στον Δήμο από ομάδα ιδιωτών μηχανικών, θέμα στο οποίο θα επανέλθουμε με νεότερη ενημέρωση.

facebook.com/dimitris.lotsaris

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα στα όμορφα λιβάδια από την όμορφη Νέα Υόρκη
    Όλα γίνονται εκτός το δρόμο μας ακόμα δε γίνεται τι θα γίνει άραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή