Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Μονοπάτι 3 - Χώρα Άνδρος - Συνετί

Μονοπάτι νο.3 - Συνετί
Το Λύδι και το "άλλο προφίλ" του Κάβο Σταρά.


Η διαδρομή προς το Συνετί από το μονοπάτι νο.3 έχει πολλές ανηφόρες, αμέτρητες σκάλες και πολύ δρόμο. Η θεά όμως της Χώρας, των χωριών και της θάλασσας είναι μια μεγάλη ανταμοιβή ειδικά το Σάββατο 28/11 που ο καιρός ήταν υπέροχος. 

Μονοπάτι νο.3 - Συνετί
Το Κούρβουλο

Μονοπάτι νο.3 - Συνετί
Ξηραύλακο, ακρωτήριο Πούντα

Μονοπάτι νο.3 - Συνετί

Μονοπάτι νο.3 Χώρα - Συνετί - Κόρθι.

Μονοπάτι νο.3 - Συνετί

Η ανάρτηση είναι αφιερωμένη στους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες που καθημερινά έκαναν το ίδιο δρομολόγιο για να έρθουν στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο. Με ήλιο, βροχή, χιόνια και κρύο. Μερικά απλά πράγματα δεν είναι πάντα δεδομένα. Όπως μου είπε ο Γιάννης Γερακάρης στο γυμνάσιο ήθελε στο ανεβασμό 45 λεπτά και στην κάθοδο 25 λεπτά. 

* Τα τοπονύμια τα έχω αντιγράψει από τον πεζοπορικό χάρτη Andros Routes 2017.

5 σχόλια:

  1. Καλημέρα στα όμορφα μονοπάτια μας
    Πράγματι αυτή η διαδρομή θα είναι πολύ ωραία
    Και περπατώντας βάζωμεΚαι μία πέτρα πάνω στην άλλη στα ντουβάριαμία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι λέει πάλι αυτός από το Αμέρικα;;μήπως πήγε ποδαρόδρομο στο σχολείο ποτέ;;Παιδιά που σήμερα είναι 70 φεύγα ,άλλα λιγότερο άλλα περισσότερο έχουν λιώσει παπούτσια και παπούτσια περπατώντας όπως το λες Άννα με οποιεσδηποτε καιρικές συνθήκες με μουσκεμένα ρούχα κάθονταν στο μάθημα είτε μουσκεμένα μέχρι τα εσώρουχα γύριζαν σπίτι να στεγνώσουν είτε στο μαγκάλι είτε σε καμιά σόμπα στην καλλίτερη περίπτωση. Αυτά τα σκαλιά των χωριών της Άνδρου ήταν πλημμυρισμένα από φωνές παιδιών με δίψα για μάθηση με δύσκολες συνθήκες. Πόσο πίσω με πήγες Άννα στα δύσκολα αγνά χρόνια μας να είσαι καλά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς από τα Λειβάδια είμαστε προνομιούχοι, για τους Χωραϊτες δεν συζητώ... άλλα χρόνια... όμως όχι και προϊστορία, γιατί σήμερα κάποιοι νομίζουν πως όλα είναι δεδομένα, για ρωτήστε ένα Συνετιανό 60+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικοί ήρωες όλα τα παιδιά της εποχής αυτής.
    Ειδικά το χειμώνα ερχόντουσαν στο γυμνάσιο μουσκίδι(τότε έκανε πολλές βροχές).Ειδικά το πέρασμα του ποταμού όπως μας έλεγαν.
    Εμείς οι Μεσσαριανοί προνομιούχοι με το λεωφορείο.
    Να είστε όλοι καλά με τις ωραίες αναμνήσεις.
    Καλή χρονιά σε όλους με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή