Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Ταρακουνήθηκε η Άνδρος από το σεισμό στη Σάμο

 ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  
Εστιακό βάθος 10 χλμ είχε η σεισμική δόνηση μεγέθους 6,6R, που σημειώθηκε λίγο πριν από τις 14:00 με επίκεντρο ανοιχτά της Σάμου και έγινε αισθητός και στην Άνδρο.  Σύμφωνα με τα σώματα ασφαλείας του Νησιού (Αστυνομικό τμήμα, Λιμεναρχείο και Πυροσβεστικό κλιμάκιο), δεν υπάρχει μέχρι τώρα καμία αναφορά για ζημιές. Ο Δήμος  Άνδρου, επικοινώνησε σχετικά με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να σημειωθούν μετασεισμοί.
Λόγω της έντασης του σεισμού, εφιστούμε την προσοχή όλων και ιδίως όσων βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές της Άνδρου, ιδιαίτερα τις επόμενες ώρες.
#menoumeasfaleis


Samos earthquake
Ισχυρός σεισμός 6,7 R 
με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή ΒΒΔ της Σάμου σημειώθηκε στις 13:51.
Ο σεισμός ήταν ισχυρός και κράτησε πολύ ώρα. Επινα καφέ στον ΕΡΜΗ στη Χώρα, στην αρχή νόμισα πως κάποιος μου κούνησε το κάθισμα, αλλά κουνούσε πολύ ώρα και δυνατά. Πρώτη φορά στη ζωή μου ένοιωσα τέτοιο σεισμό στην Άνδρο. Ο βράχος όμως άντεξε! Άντεξε και η Σάμος! Για να δούμε τι θα γίνομε... Σε πόσους μήνες φεύγει το 2020; Άντε γιατί μας έχει δροσίσει!

 Στις δύο πρώτες ώρες μετά το σεισμό εγιναν 15 μετασεισμοί πάνω από 4R!
Το Αμερικάνικο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο δίνει το σεισμό 7R!
Νεκρά δύο παιδιά στη Σάμο, ενα αγόρι, ένα κορίτσι 17 ετών βρέθηκαν καταπλακωμένα στο Βαθύ Σάμου... αυτό είναι το πιο θλιβερό αυτής της δύσκολης μέρας.

European Mediterranean Seismological Centre
emsc-csem.org

Αμερικάνικο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
earthquake.usgs.gov/earthquakes/map

Samos Voice
😰 Δύο παιδιά,καταπλακώθηκαν από κατάρρευση τοίχου μέσα στην πόλη της Σάμου, τα δύο παιδιά περνούσαν από ένα στενό δρόμο της πόλης και ο σεισμός προκάλεσε την πτώση ενός τοίχου...
😓 Ζημιές μεγάλης έκτασης υπέστησαν και τα ιστορικά βυρσοδεψεία στο Καρλόβασι...
samosvoice.gr

1 σχόλιο:

  1. Ας πούμε και μη χειρότερα δεν μπορούμε να πούμε πολλά λόγια σ’ αυτά τα δεδομένα Μόνο λίγη παρηγοριά σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή