Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Δήμος Άνδρου: Έναρξη εορτασμών για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

  ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Έναρξη του προγράμματος εορτασμού για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

1821-2021

Ο Δήμος Άνδρου, ακολουθώντας τους άξονες που θέτει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», έχει δρομολογήσει την υλοποίηση προγράμματος, το οποίο βασίζεται στην τοπική ιστορία, σε επιφανείς προσωπικότητες και, συνολικά, στην ανάδειξη της πολιτισμικής ταυτότητας της Άνδρου. Σύντομα, θα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να το ανακοινώσει και να καλέσει πολίτες και φορείς για να συμβάλλουν στην επιτυχία του.

Δήμαρχοι και εκπρόσωποί τους από όλη την επικράτεια έλαβαν μέρος στη διαδικτυακή συνάντηση που έγινε την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, και της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κας Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, στην οποία ανακοινώθηκε η έναρξη του προγράμματος εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και αναφέρθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές στις οποίες θα πρέπει να κινηθούν οι Δήμοι. Στην συνάντηση, παραβρέθηκαν, επίσης, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και στελέχη της Επιτροπής.

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους Δημάρχους να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» τα έργα του οποίου στοχεύουν στο να αναβαθμίσουν την όψη των πόλεων και την καθημερινότητα των πολιτών. Ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του ίδιου προγράμματος το οποίο αφορά σε αναπτυξιακά έργα, έχει όμως τη δυνατότητα να συμβάλλει ως χρηματοδοτικό εργαλείο και σε έργα που δύναται να συνδεθούν με την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, επεσήμανε τους άξονες που τέθηκαν από την «Ελλάδα 2021» για το σχεδιασμό δράσεων από την αυτοδιοίκηση και οι οποίοι αφορούν το ιστορικό γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης, την πορεία της Ελλάδας τα 200 χρόνια που ακολούθησαν, τις διεθνείς προσωπικότητες που αναδείχθηκαν από τη χώρα και το έτος 2021 ως μία νέα αφετηρία για το μέλλον της Ελλάδας.

#Menoumeasfaleis#

2 σχόλια: