Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Εκτακτη Συνεδρίαση πολιτικής προστασίας Δήμου Άνδρου

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Έκτακτη Συνεδρίαση Συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας Δήμου Άνδρου.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 16 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:00 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Άνδρου, Έκτακτη Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, για τη διαχείριση σε τοπικό επίπεδο της κρίσης από τον κορονοϊό COVID-19.

facebook.com/dimitris.lotsaris
Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημήτριος Λοτσάρης, ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημήτριος Λάσκαρης, η Δ/ντρια του Κ.Υ. Άνδρου κ. Ευαγγελία Λιαποπούλου, η άμισθη σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννα Σαραβάνου, ο επικεφαλής του ΕΚΑΒ Άνδρου κ. Κων/νος Αυγέρης, ο Πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Θεόδωρος Κραψίτης, ο Δ/της Α.Τ. Άνδρου κ. Β. Μάινας, ο Δ/της 4ου Λόχου Εθνοφυλακής κ. Ανδρέας Ζάφτης, ο Προϊστάμενος σε θέματα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Νικολάου Ισίδωρος – ο Προϊστάμενος ΔΕΔΔΗΕ Τμήματος Άνδρου κ. Γ. Μαντζώρος, ο Δ/της Π.Κ. Άνδρου κ. Χρήστος Παπαϊωάννου (μέσω SKYPE) και η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Υγιεινής Επαρχείου Άνδρου κ. Δήμητρα Μαυρίκου Δήμητρα (μέσω SKYPE).
Στην συνεδρίαση αποφασίστηκαν:

1. Συγκρότηση ομάδας διαχείρισης από τον κορονοϊό στην οποία θα συμμετέχουν οι:
Άρης Διαπούλης ως Πρόεδρος, Φαρμακοποιός
Δημήτριος Λοτσάρης, Δήμαρχος Άνδρου
Δημήτριος Λάσκαρης, Έπαρχος Άνδρου
Θεοδόσιος Σουσούδης, εκπρόσωπος μείζονος μειοψηφίας, Ιατρός
Γιάννης Καππάκης, εκπρόσωπος ελάσσονος μειοψηφίας.
Η επιτροπή θα συνεδριάζει σε καθημερινή βάση με τηλεδιάσκεψη στις 14,00 το μεσημέρι για να γίνεται εκτίμηση της κατάστασης αναφορικά με την κρίση του κορονοϊού.

2. Τη συγκρότηση τεσσάρων εθελοντικών ομάδων των 4 ατόμων η κάθε μία, με σκοπό την παροχή τροφίμων και φαρμάκων στις ευπαθείς ομάδες του νησιού μας.  Αύριο θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση των εθελοντικών ομάδων από την Προϊσταμένη του τμήματος Υγιεινής Επαρχείου Άνδρου κ. Μαυρίκου και τον Επικεφαλή του ΕΚΑΒ κ. Αυγέρη.

3. Αποφασίστηκε η απολύμανση ενός αυτοκινήτου από κάθε υπηρεσία του νησιού, καθώς και η απολύμανση διαφόρων κοινόχρηστων χώρων η οποία θα ξεκινήσει άμεσα.

Μια ιδιαίτερα σοβαρή κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη, την οποία όλοι μαζί ενωμένοι, με υψηλό αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης, θα την ξεπεράσουμε.  Ο Δήμος μας, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων καλώντας κάθε έναν από τους πολίτες του νησιού μας να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, υλοποιώντας στο ακέραιο τις οδηγίες των αρμοδίων υπηρεσιών που σκοπό έχουν την προστασία όλων μας.
Συνεχίζουμε να Μένουμε Σπίτι!
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
Δημήτριος Λοτσάρης

1 σχόλιο:

  1. Έτσι πρέπει ναναι προτεραιότητα στο πληθυσμό του νησιού όλοι μαζί

    ΑπάντησηΔιαγραφή