Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020

Μένουμε σπίτι και στην Άνδρο

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Επιτροπή Διαχείρισης κρίσης για τον κορωνοϊό, Άνδρος, 26 Μαρτίου 2020


Πραγματοποιήθηκε και σήμερα η καθημερινή, πλέον, συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Κρίσης του Δήμου Άνδρου. Η Επιτροπή διαβεβαιώνει όλους τους κατοίκους ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί.

Επιπλέον, η Επιτροπή επιθυμεί όπως ενημερώσει για τα ακόλουθα: 
● Ο κορωνοϊός δε διακρίνει ηλικίες. Καθημερινά καταγράφονται παγκοσμίως περιπτώσεις ανθρώπων ηλικίας 30 και 40 ετών που βρίσκονται θετικοί στον ιό και αποβιώνουν. 
● Δύο είναι τα μεγάλα μας όπλα: η πρόληψη και η ενημέρωση. Όλοι μα όλοι συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε τον Ιό.
● Προσέχουμε ιδιαίτερα τους ανθρώπους γύρω μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, χρόνια νοσούντες κλπ). Ορίζουμε ένα μόνο άτομο για την εξυπηρέτησή τους και το οποίο λαμβάνει όλα τα μέτρα προστασίας. 
● Οι επόμενες 20 ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την εξέλιξη των κρουσμάτων. Όσο λιγότερα είναι τα κρούσματα, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες αποτελεσματικής αντιμετώπισής τους από το Εθνικό σύστημα Υγείας.

Σαν επιτροπή αποστείλαμε μέσω του Δήμου Άνδρου επιστολή Προβληματισμού- Διαμαρτυρίας  προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού, τον  Υπουργό Εμπορικής  Ναυτιλίας και τους Βουλευτές του Νομού, σχετικά μετά  Δρομολόγια  των πλοίων. Ζητήσαμε  την κάλυψη του εξοδολόγιου των πλοίων για σταθερή Σύνδεση καθημερνά με δυο Πλοία, ώστε να αποφευκτούν προβλήματα στην τροφοδοσία με τρόφιμα και φάρμακα.

● Οι Προληπτικές απολυμάνσεις συνεχίζονται εντατικώς. Εχθές πραγματοποιηθήκαν στο ΚΥ Άνδρου στα γραφεία του Επαρχείου, στο ΙΚΑ, στο τμήμα συγκοινωνιών, στο Υποθηκοφυλακείο , σε Φαρμακεία, ενώ σήμερα στο Λιμεναρχείο Γαυρίου, πρακτορεία Εισιτήριων, σε Φούρνους, σε Σχολικές αίθουσες, στο σταθμό αναμονής επιβατών.   
● Καθημερινά οι εθελοντές μας υπό την Επίβλεψη τις Άμισθης Σύμβουλου  Πολίτικης Προστασίας του Δήμου Άνδρου Ιωάννα Σαραβάνου, προσφέρουν  πολύτιμες βοήθειες σε συνανθρώπους μας που δεν επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι.

Υπενθυμίζουμε σταθερά τις οδηγίες του Υ.Υ. και του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/)
—Μένουμε Μέσα.
—Αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας σα να είμαστε εμείς οι ασθενείς και δε θέλουμε να μεταδώσουμε τον ιό.
Δεν κάνουμε επισκέψεις σε φίλους, συγγενείς, γείτονες.
 Κάνουμε τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις (super market, take away, φαρμακείο).
Οι ευπαθείς ομάδες να μη μετακινούνται και για τα είδη πρώτης ανάγκης και φαρμάκων να καλούν στα τηλέφωνα του Δήμου 22823 60216, 22820 22021 ώρες 09:00 - 21:00.
—Για τυχόν περιστατικά υγείας δεν προσερχόμαστε στο Κ.Υ. αλλά συμβουλευόμαστε τον προσωπικό μας ιατρό.
➤Σε περίπτωση επιδείνωσης συμπτωμάτων ή αν ανήκετε σε ευπαθείς ομάδες καλείτε στο Κ.Υ. στο τηλ.: 22823 60000.
Να θυμόμαστε πάντα ότι το νησί έχει περιορισμένες υποδομές υγείας και δεν μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά σε πολλά έκτακτα περιστατικά ταυτόχρονα. 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ
Ο Προεδρος: Διαπούλης Αριστοτέλης
Τα μέλη: Λοτσάρης Δημήτρης, Λάσκαρης Δημήτρης,
Σουσούδης Θεοδόσης, Καπάκης Ιωάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου