Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Όχι άλλες ανεμογεννήτριες στην Άνδρο

Η αφίσα ευγενική παραχώρηση της Γιάννας Ανδρεάδη για την Άνδρο («Αγκάθια και Αμάραντα» έκθεση στην Καΐρειο φέτος το καλοκαίρι)
Το θέμα των ανεμογεννητριών έχει πολλές διαστάσεις, είναι πολύπλοκο, σίγουρα θέλει πολύ συζήτηση και γνώση. Βέβαιο είναι πως κανείς μας δεν μπορεί να είναι ενάντια σε μια ανανεώσιμη, χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ενεργειακή πηγή. Κατά των ανεμογεννητριών γενικώς δεν μπορούμε να είμαστε, όμως γενικώς ούτε υπέρ μπορούμε να είμαστε... Αυτές οι τεράστιες ανεμογεννήτριες πριν κουνήσουν τα πτερύγια τους δημιουργούν πολλά προβλήματα... επειδή είναι τεράστιες για να σταθούν όρθιες θέλουν θεμελιώσεις εκατοντάδων κυβικών μέτρων μπετόν, μεγάλους δρόμους για να φτάσουν στις κορυφές οι νταλίκες με τα υπερμεγέθη κομμάτια, ηλεκτρικά δίκτυα, πυλώνες για να πάει το ρεύμα στο εθνικό δίκτυο... Ακόμη και αν αφήσουμε έξω την αισθητική που είναι κάπως προσωπικό θέμα, οι ανεμογεννήτριες θα τραυματίσουν μόνιμα το ντελικάτο περιβάλλον των νησιών μας. Τι πρέπει να κάνουμε; πολλά από το να υπογράψουμε το ψήφισμα, να συμμετέχουμε στις διάφορες μαζικές συζητήσεις... ο καθένας διαλέγει τον τρόπο που του πάει. Γνώμη μου...






Όχι άλλες ανεμογεννήτριες στην Άνδρο ψηφίστε εδώ:


📷
Οι φωτογραφίες είναι της Εύας Bony από το Λαύριο «...ένα ειδικά περιφραγμένο κομμάτι του λιμανιού, αποθηκευμένο το γιγαντιαίων διαστάσεων υλικό που αναμένει την τοποθέτηση του. Η διάσταση των κυλίνδρων είναι 4,40μ. και 4,70μ.». Ευχαριστώ τον Σάκη Αντωνόπουλο για τις πληροφορίες.

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα λιβάδια
    Τώρα είναι που πήρε απανωτούς δεν θα σταματήσουν πουθενά θα γεμίσουμε Ανεμογεννήτριες παντού

    ΑπάντησηΔιαγραφή