Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Άγιος Φωκάς στου Βραχνού


Ο Άγιος Φωκάς, Ιερομάρτυρας ο Θαυματουργός γιορτάζει αύριο 22 Σεπτεμβρίου, αλλά επειδή πέφτει Κυριακή ο παπά Δημητρης λειτούργησε σήμερα. Το σημείο που είναι κτισμένη η εκκλησία έχει μοναδική θέα από τη Σταυροπέδα μέχρι το Αιγαίο πέλαγο! Είναι το ομορφότερο σημείο για να σταθεί κάποιος και να θαυμάσει την κοιλάδα της Χώρας. Είναι τόσο ψηλά όσο χρειάζεται για να μην γίνουν τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, οι άνθρωποι κουκίδες, είναι κοντά στη Χώρα και ταυτόχρονα μακριά, ειδικά αν κάποιος σταθεί πίσω από το Ιερό του ναού, ο Νειμποριός, το Παραπόρτι, το Λύδι και φυσικά η Χώρα είναι μπροστά του σαν πίνακας ζωγραφικής. (περισσότερες φωτογραφίες της θέας σε επόμενη ανάρτηση)





Ο Άγιος Φωκάς είναι το κοιμητήριο του Βραχνού.


Μιχάλης Μανάλης ετών 100, Επαμεινώνδας Παντζόπουλος ετών 94. Να τα χιλιάσουν!



Το παραδοσιακό κέρασμα που κλασικά δίνεται σε όλη την Άνδρο μετά από την λειτουργία. Σήμερα λόγω νεκροταφείου είχε και κόλλυβα! Στην Άνδρο, χωρίς υπερβολές, αν κάποιος ακολουθεί τις γιορτές στα ξωκλήσια τρώει και πίνει άψογα!


Βραχνιώτισσες με φόντο το χωριό τους
Φωτογράφιση σε εξαιρετικό φόντο!
Οι Λειβαδιανοί

Οι δυο Γιώργηδες με τον θείο τους Μιχάλη Μανάλη, 


Βραχνιώτες ευχαριστώ για την κουμπάνια*. (θα τρώω πρωινό για μια βδομάδα!) 
Και του χρόνου να είμαστε καλά!

Του Βραχνού... από τα Λειβάδια!
*=εφοδιασμός με τρόφιμα, εφόδια <ιταλική compagna. 

1 σχόλιο:

  1. Και του χρονου τη φοβερη θεα δεν εχω παει ποτε σε αυτη την εκκλησια Να ζησης μπαρπα Μιχαλη να σε βλεπουμε και να ελπιζουμε πως θα φτασουμε στα χρονια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή