Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Αγία Σοφία - Λειβάδια Άνδρου





Η θέα συγκλονιστική, η μέρα απίστευτη! Όμορφο απαλό φθινοπωρινό φως, χωρίς αέρα! Ατμόσφαιρα διαυγής, απεραντοσύνη και αίσθημα αισιοδοξίας!



Η ανηφόρα πολύ μεγάλη και τα μπαστούνια (γκόκλες απαραίτητα! Εικοσιένα άνθρωποι ανεβήκαμε στο βουνό.  Η Ειρήνη ποζάρει μπροστά στα μπαστούνια



Μια φορά Παναθηναϊκός, για πάντα Παναθηναϊκός... η γκόκλα του θείου Αντώνη Αμωράτη.



Το "κέτερινγκ" της Νίτσας! (από τα καλύτερα!)


Γλυκά πρόσφεραν: η Σοφία Χαλά, η Ηλιάνα. Καφέ και μεζέ η Σοφία Μαραβελή, μεζέ επίσης η Νίτσα, η Ιωάννα, η Μαρουλιώ. Κρασί ο Γιώργος Μανάλης (ελπίζω να μην ξέχασα κάτι! Επίσης το ότι κατεβήκαμε σώοι και όχι κουτρουβαλώντας το οφείλουμε στην Χάρη της Αγίας Σοφίας!)


Ο Γιώργος Μανάλης κερνά το κρασί του... Γιώργου Μανάλη!

Ο Χρήστος Σκανδάλης ψάλτης ακούραστος
Η Κατίνα Ζέμπη με το μπαστούνι της
Η εορτάζουσα Σοφία Χαλά
Το εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας βρίσκεται πάνω από την Τρανή σπηλιά κοντά στα Χαμολάκια. Που είναι η Τρανή σπηλιά; Περίπου μισή ώρα με ταχύ βήμα μεσήλικα από τον ποταμό. Είναι ένα μικρό όμορφο εκκλησάκι ανάμεσα στις ελιές και τους δρύδες.


Ο παπά Νίκος με τον ψάλτη Χρήστο Σκανδάλη, την επίτροπο Μαρία Δανιόλου και τον Γιώργο Μανάλη που κερνάει το κρασί του.



  
  
Στο δρόμο της επιστροφής, η εορτάζουσα Σοφία με άψογο παράστημα οδηγεί!
Επέρασαμε όμορφα,! Και του χρόνου να είμαστε καλά να ξαναπάμε. Χρόνια πολλά σε όσες σήμερα γιορτάζουν! Επόμενη γιορτή 24 Σεπτεμβρίου στην Αγία Θέκλη πάνω από το Μετόχι, κάτω από την Τρανή σπηλιά, λιγότερος ανήφορος, πιο στρωτός κατήφορος, η διάθεση ίδια και τα φαγιά! Καλά να είμαστε (Οι γκόκλες θα χρειαστούν πάλι)

Ο Γιώργος Μανάλης πάνω στην Τρανή σπηλιά.
Ο δρόμος είναι για κατσίκια, για σπαρτιάτικα 4x4 

1 σχόλιο:

  1. Χρονια πολλά σε όσους γιορτάζουν Πάντα οι Λειβαδιανοι ενωμένοι με τους καφέδες μας τα μεζεδάκια μας τα γλυκά μας και τα ωραία έθιμα μας μπράβο μας και του χρόνου με υγεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή